עוגת שוקולד טבעונית ובריאה עם אגוזים וללא גלוטן | השף הלבן

עוגת שוקולד טבעונית עם אגוזים, ללא גלוטן וללא תוספת סוכר לבן

טעם השוקולד המפנק של העוגה הזו לא מסגיר את העובדה שהיא טבעונית, ללא גלוטן וללא תוספת סוכר לבן. להתענג בלי יסורי מצפון

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד טבעונית
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל20:

מרכיבים:
  • 500 גרם תמרים מגולענים
  • 1 כוס משקה סויה "תנובה ALTERNATIVE"
  • 2 בננות גדולות קלופות
  • 6 כפות קקאו (לא ממותק)
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/8 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות חומץ
  • 1/2 כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
  • 1 כוס אגוזי מלך או לוז טחונים
לעיטור: חופן אגוזי פקאן חצויים
גודל תבנית: תבנית 20*30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

  • 02.

    אם משתמשים במחית תמרים, חותכים אותה לחתיכות ושמים במעבד מזון. מוסיפים משקה סויה ובננות ומעבדים לקרם. מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים לעיסה אחידה.

  • 03.

    מעבירים את העיסה לתבנית, מחליקים את פניה ומסדרים עליה את חצאי הפקאן. אופים כ-25-30 דקות עד שהעוגה מתייצבת ופני העוגה יבשים. מצננים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)