עוגת שמרים עם קרם גבינה וניל במתכון נהדר | השף הלבן

מתכון לעוגת קרם גבינה בבצק שמרים

הגבינה בעוגת השמרים הזו מעורבבת בקרם וניל מבושל ויחד הם יוצרים מלית בטעם ובמרקם מדהימים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת קרם גבינה בבצק שמרים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • 1 כפית מיץ לימון
לבצק השמרים:
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כף (6 גרם) שמרים יבשים
  • 50 גרם חמאת תנובה רכה
  • ½ כוס חלב תנובה פושר
  • ¼ כפית מלח
לקרם הווניל:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר
  • ½ כפית קליפת לימון מגוררת
  • 3 שקיקים (3x10 גרם) סוכר וניל
  • ½1 כפות קורנפלור
  • ½1 כפות קמח
  • 1 ביצה גדולה
  • ½ כוס (125 מ"ל) חלב
לתערובת הגבינה:
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת נפוליאון 25%
  • 2 כפות סוכר
  • 2 שקיקים (2x10 גרם) סוכר וניל
  • 1 ביצה גדולה
גודל תבנית: עוגה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מורידים כף מהביצה הטרופה לקערית ושומרים לזיגוג. שמים את כל המצרכים לבצק בקערת המיקסר ולשים בוו הלישה במשך 10 דקות לבצק רך וגמיש (אפשר גם ללוש ביד). מעבירים לקערה, מכסים ומשהים תפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מכינים את קרם הווניל. יוצקים את השמנת לסיר בינוני. מוסיפים סוכר וקליפת לימון ובוחשים מעל להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה עדינה. בקערה בינונית טורפים יחד סוכר וניל, קורנפלור, קמח וביצה לתערובת חלקה. מוסיפים את החלב בזרם דק תוך טריפה. מוסיפים לקערה שליש מכמות השמנת החמה בזרם דק תוך טריפה. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים תוך ערבוב מתמיד מעל להבה בינונית־נמוכה עד שהתערובת מסמיכה. מסננים את הקרם לקערה נקייה, מהדקים יריעת ניילון אל פניו (כדי למנוע היווצרות קרום). מצננים וומקררים.

  • 03.

    משמנים היטב תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. הופכים את הבצק התפוח על משטח עבודה מקומח קלות וחובטים בו כדי להחזירו למידתו המקורית. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 36 ס"מ. מגלגלים את עלה הבצק סביב המערוך ומשחררים מעל התבנית. מהדקים את העלה לבסיס התבנית ולדופנותיה - מניחים לשולי העלה להיתלות מחוץ לתבנית.

  • 04.

    מערבבים יחד את המצרכים לתערובת הגבינה. מוסיפים את קרם הווניל וטורפים היטב. יוצקים את התערובת לתוך קלתית בצק השמרים. מקפלים את שולי הבצק מעל המלית כדי ליצור מעין מסגרת מסביב. משהים במקום חמים במשך 10 דקות. מברישים את חלקי הבצק הנראים לעין בביצה הטרופה השמורה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים את העוגה במרכז התנור במשך 50-45 דקות עד ששולי הבצק משחימים והמלית מתייצבת. מצננים בתבנית.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)