עוגת קצפת על קצפת
עוגת קצפת שוקולד-וניל אוורירית בת 3 שכבות, קינוח נהדר לארוחה חגיגית או אירוע יום הולדת
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 פרוסות:
לקצפת התחתונה:
- 6 ביצים
- 6 כפות סוכר
- 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
לקצפת העליונה:
- 1 מיכל שמנת מתוקה של השף הלבן
- 2 כוסות חלב
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
לקרם:
- 100 גרם שוקולד חלב
- 2 כפות חלב
- כף ליקר אהוב
- 2 כפות סוכר
- 50 גרם חמאה
הוראות הכנה:
-
01.
הכנה:
-
02.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
-
03.
להקציף חלבונים ולהוסיף בהדרגה 6 כפות סוכר, עד לקבלת קצף נוקשה.
-
04.
לטרוף את החלמונים ולקפל לקצף.
-
05.
לקפל לקצף את האינסטנט שוקולד.
-
06.
לאפות כ-20 דקות עד שהקצף יציב והקיסם יוצא יבש.
טיימר מופעל
-
07.
בינתיים להקציף את השמנת המתוקה עם 2 כוסות חלב ופודינג וניל.
-
08.
בסיר קטן להמיס שוקולד, חלב, ליקר, סוכר. לערבב ולהוסיף 50 גרם חמאה.
-
09.
כשהעוגה התקררה למרוח בשכבה אחידה את קצפת הוניל.
-
10.
מעל למרוח את הקרם שוקולד.
-
11.
אפשר לעטר בפירורים גסים של מקופלת.
-
12.
להשאיר לפחות לילה במקרר.ומכיוון שבקצפת עסקינן, לנו לפחות זה מזכיר פחזניות. הנה מתכון לפחזניות לשפים מקצוענים.
הכנת? כאן מדרגים