עוגת סולת בסירופ תפוזים ופירות יבשים
הבסבוסה בגרסה חגיגית עם פירות יבשים ופיסטוק
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 10:
- 2 כוסות סולת
- 3/4 כוס קוקוס
- 1/2 כוס קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- קורט מלח
- 100 גרם חמאה תנובה מומסת
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 2/3 כוס חלב תנובה
לסירופ:
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס פירות יבשים קצוצים
- להגשה: פיסטוקים קצוצים
גודל תבנית: תבנית 20*30
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה סולת, קוקוס, קמח אבקת אפיה וקורט מלח. טורפים בקערה שניה חמאה, סוכר, וניל וחלב. מאחדים את תכולת שתי הקערות לעיסה אחידה ויוצקים לתבנית משומנת. אופים בתנור שחומם ל 180 מעלות כ 45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים וחורצים בעוגה בעזרת סכין שתי וערב או מעוינים.
טיימר מופעל
-
02.
שמים בסיר קטן מיץ תפוזים, מים וסוכר על להבה בינונית ומבשלים 7-8 דקות עד שהסוכר נמס והנוזל מצטמצם מעט. מוסיפים את הפירות היבשים, מבשלים 2 דקות נוספות, מסירים מהאש ויוצקים על העוגה (המצוננת) באופן שווה פחות או יותר. מגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים