עוגת ביסקוויטים טירמיסו
העוגה שתהפוך לקבועה בבית: מתכון של דור משה לעוגת ביסקוויטים שהיא גם טירמיסו. למה לבחור בין שני הקינוחים כשאפשר לשלב אותם לקינוח אחד טעים במיוחד?
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דור משה
המרכיבים לעוגה אחת:
- 1 מיכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" / גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25% שומן
- ½ 2 מיכלים (625 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- ¼ כוס אבקת סוכר
- 2 כפות ליקר אמרטו / ברנדי
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לטבילה:
- 250 גרם ביסקוויטים
- כוס חלב
- 2 מנות אספרסו / 2 כפות קפה מגורען מומס בשתי כפות מים רותחים
לקישוט:
- אבקת קקאו איכותית
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הקרם, מקציפים את המסקרפונה או גבינת השמנת בעדינות עם חצי מיכל שמנת מתוקה, רק לקבלת קרם אחיד ללא גושים.
-
02.
מוסיפים את שאר השמנת, אבקת הסוכר, האמרטו והפודינג ומקציפים לקבלת קרם חלק ויציב.
-
03.
מערבבים את האספרסו והחלב. טובלים את הביסקוויטים למשך כמה שניות בחלב ואספרסו ומסדרים שכבה צפופה בתחתית התבנית. מורחים עליה שליש מכמות הקרם.
-
04.
מניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים שטבלנו בחלב, מצפים גם אותם בקרם וממשיכים לשכבה האחרונה.
-
05.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך 4 שעות נוספות. לפני ההגשה מפדרים במעט אבקת קקאו.
-
06.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים