מוס גבינה אישי עם רוטב שוקולד ופירורים
מוס שוקולד אישי עם ביסקוויטים, גבינה, שמנת ושוקולד

המרכיבים ל 12 מנות:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 3/4 כוס חלב
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה
- 1/3 כוס סוכר
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 8 עוגיות פתיבר או 1/2 כוס קורנפלקס
- 1/2 כוס אגוזי מלך
הוראות הכנה:
-
01.
למוס גבינה:
-
02.
מקפציפים את השמנת והחלב עם אבקת הפודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
-
03.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה והסוכר. לאחר מכן מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה בכדי לקבל מוס חלק ואחיד.
-
04.
ממלאים מהתערובות כוסות הגשה (בערך עד 3/4 מגובה הכוס). לרוטב:
-
05.
מחממים את השמנת והשוקולד במיקרוגל במשך דקה - דקה וחצי, ומערבבים עד לקבלת רוטב חלק.
-
06.
מוזגים את הרוטב מעל מוס הגבינה ומכניסים למקרר. לציפוי הפירורים:
-
07.
מעבדים את הפטיבר (או הקורנפלקס) יחד עם האגוזים במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים (לא לטחון לאבקה).
-
08.
מפזרים את הפירורים מעל רוטב השוקולד, רצוי סמוך להגשה.
-
09.
שומרים במקרר עד להגשה. אפשר גם להקפיא ולהפשיר כמה דקות בחוץ לפני ההגשה.