פאי גבינה עם פירות יער
מתכון לפאי גבינה עם פירות יער מושקע שיגנוב את כל ההצגה על שולחן הקינוחים על בסיס קלתית בצק פריך, תערובת גבינה, וציפוי ג'לי פירות יער

המרכיבים ל 12 מנות:
- 200 ג' חמאה רכה
- 1 חלמון + ביצה (במתכון של מורן 2 חלמונים)
- 100 ג' אבקת סוכר
- 300 ג' קמח
- גרידת לימון
- 500 ג' גבינה לבנה 5% או 9% תנובה
- 1 שמנת חמוצה תנובה
- 75 ג' סוכר
- 3 ביצים
- 200 ג' שוקולד לבן
- 80 מ"ל שמנת מתוקה השף הלבן
- 10 ג' קורנפלור
- 10 ג' אינסטנט פודינג וניל
- 300 ג' פירות יער קפואים
- 2 כפות סוכר
- מעט מיץ לימון
- חבילה ג'לי בטעם תות, פטל או דובדבן
הוראות הכנה:
-
01.
לקלתית הבצק הפריך: (כמות הבצק מספיקה לקצת יותר מפאי אחד. ביתרה ניתן להכין עוגיות חמאה או בסיס לפאי נוסף בלי שוליים) מערבבים חמאה רכה מאוד עם אבקת הסוכר, מוסיפים את הביצים, גרידת הלימון ולבסוף את הקמח.
-
02.
מעבדים ומשטחים את הבצק ישר בתבנית, אין צורך לרדד.
-
03.
מניחים מעל לבצק נייר אפיה, מכסים את הנייר בגרגירי חומוס או שעועית שמהווים משקולת המונעת מהבצק לתפוח או לזלוג משולי התבנית ואופים בחום בינוני (175 מעלות) למשך 15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים יחד גבינה, שמנת וסוכר עד שהסוכר נמס, מוסיפים ביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
-
05.
ממיסים שוקולד לבן עם שמנת וכשכל השוקלד נמס מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים עד להטמעה.
-
06.
בכלי נפרד מערבבים מעט מהתערובת עם הקורנפלור, ומוסיפים לתערובת הגבינה והשוקולד.
-
07.
יוצקים את תערובת הגבינה על הבצק הפריך האפוי ואופים ב-140 מעלות 60-75 דקות, כאשר בתחתית התנור קערה עם מים.
טיימר מופעל
-
08.
מבשלים את פירות היער, הסוכר ומיץ הלימון עד שהפירות מפרישים רוטב שמסמיך קלות.
-
09.
מסננים את הפירות ושומרים בצד את הרוטב.
-
10.
מעבירים את הרוטב לכוס.
-
11.
מפזרים את הפירות על העוגה המצוננת (לה לה לה, אפצ'י)
-
12.
מכינים את הג'לי ע"פ הוראות ההכנה. משתמשים בנוסלי הפירות כחלק מהמים שלהם זקוקים לצורך הכנת הג'לי. כלומר – אם יש לנו 1/2 כוס רוטב פירות יער, ולצורך הכנת הג'לי צריך 2 כוסות מים רותחים, נשתמש רק ב- 1/2 כוס מים רותחים וב- 1/2 כוס רוטב פירות יער. ככה הג'לי יוצא יותר עשיר ופירותי. יוצקים את הג'לי על גבי העוגה ומצננים.