מתכון לעוגת גבינה קרם פרש ושוקולד לבן
עוגת גבינה עם שוקולד לבן שמתאימה לאירוח בחג השבועות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 / תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
החומרים לבסיס:
- 250 גרם עוגיות חמאה טחונות
- 150 גרם חמאת תנובת ממוסת
- למלית:
- 450 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
- ½ מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
- 200 מ"ל קרם פרש "השף הלבן"
- 750 גרם גבינת תנובה 9%
- 3/4 כוס סוכר
- 7 ביצים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את העוגיות הטחונות עם החמאה לתערובת אחידה ומשטחים על תחתית התבנית.
-
02.
מחממים תנור לחום בינוני- 175 מעלות. ממיסים את השוקולד עם השמנת על אדים בסיר כפול. שמים בקערת המערבל גבינה, סוכר, קרם פרש וביצים ומערבלים לבלילה אחידה, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים חצי דקה.
-
03.
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ- 20 דקות, מנמיכים את חום התנור ל- 155 מעלות ואופים 20 דקות נוספות. מנמיכים את חום התנור ל- 135 מעלות ואופים 20 דקות, מנמיכים ל- 100 מעלות ואופים 30 דקות נוספות. מצננים ומקררים עד להגשה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים