מתכון לעוגת גבינה קרה עם ריבת חלב
עוגת גבינה מהממת על מצע בצק פריך, בתוספת ריבת חלב מתקתקה שהופכת את העוגה למעדן של ממש
חלבי
סוג מתכון
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 12 מנות / תבנית בגודל 26 ס"מ:
לתחתית:
- 250 גרם ביסקוויטים בטעם קרמל מפוררים
- 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
לבלילה:
- 2.5 קופסאות שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 1/3 כוס סוכר
- כף וחצי גדושות מאד ריבת חלב
- 1.5 קופסות גבינה לבנה 5% "תנובה"
- 100 גרם ביסקוויטים בטעם קרמל שבורים גס
לציפוי:
- 1.5 כפות גדושות ריבת חלב
- 1/3 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים יחד היטב את חומרי התחתית ומשטחים בתבנית. מכניסים למקפיא ובינתיים מכינים את הבלילה.
-
02.
מקציפים יחד את השמנת והסוכר עד לקצפת רכה. מוסיפים את ריבת החלב והגבינה ומערבבים עד שהכל אחיד.
-
03.
מוסיפים את שברי הביסקוויט ומערבבים בעדינות.
-
04.
שופכים את הבלילה על התחתית ומכניסים להקפאה כשעה.
-
05.
ממיסים יחד את השמנת וריבת החלב, מצננים לטמפרטורת החדר.
-
06.
מפזרים את הציפוי על העוגה ומקפיאים כ-8 שעות.
-
07.
יש להפשיר כשעה במקרר לפני ההגשה.
הכנת? כאן מדרגים