עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת
עוגת גבינה קייצית נפלאה

המרכיבים ל תבנית מרובעת או עגולה בקוטר 20 ס"מ:
- מיץ מ-3 לימונים גדולים + גרידה מלימון אחד
 - 3 כפות קורנפלור
 - 100 גרם סוכר
 - 2 ביצים
 - 180 מ"ל מים (3/4 כוס)
 
- 120 גרם חמאה מומסת
 - 150 גרם ביסקוויטים
 
- 600 גרם גבינת שמנת שמנה
 - 2 ביצים
 - 100 גרם סוכר
 - 3 כפות קמח
 - קורט מלח
 - 80 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 כוס)
 - מיץ מחצי לימון + גרידה מלימון שלם
 
- 200 מ"ל שמנת מתוקה (בערך 3/4 כוס)
 - 2-3 כפות אבקת סוכר
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מתחילים מהכנת קרם הלימון:
 - 
								02.
								
בקערה קטנה מערבבים את הסוכר, ביצים והקורנפלור.
 - 
								03.
								
לתוך סיר קטן מכניסים את המים עם מיץ הלימון והגרידה ומבשלים על אש גבוהה עד לסף רתיחה.
 - 
								04.
								
מעבירים כ-2-3 כפות מהמיץ אל תערובת הביצים וטורפים.
 - 
								05.
								
מחזירים את הכל תוך כדי טריפה לסיר ומבשלים כ-5 דקות עד להסמכה.
טיימר מופעל
 - 
								06.
								
מעבירים את הקרם דרך מסננת לקערה ומעבירים למקרר בינתיים. להכנת העוגה:
 - 
								07.
								
מחממים תנור ל-150 מעלות.
 - 
								08.
								
במעבד מזון מעבדים את הפתי בר עד לקבלת פירורים דקים.
 - 
								09.
								
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם חולים.
 - 
								10.
								
משתחים את העוגה בתבנית ומעבירים למקפיא לכ-10 דקות. להכנת המלית:
טיימר מופעל
 - 
								11.
								
לקערה גדולה מכניסים את כל חומרים המלית וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. להרכבת העוגה:
 - 
								12.
								
מעבירים את המלית לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ-30-40 דקות עד שאמצע העוגה מעט רוטט.
טיימר מופעל
 - 
								13.
								
מכבים את התנור ומשאיים צוהר קטן ליציאת האדים - משאירים את העוגה בתנור לצינון של כשעה.
 - 
								14.
								
לאחר הצינון מעבירים את העוגה למקרר ללילה שלם.
 - 
								15.
								
ביום ההגשה, מוציאים את העוגה ומורחים את שכבת קרם הלימון. בינתיים מכינים את הקצפת:
 - 
								16.
								
למיקסר עם מקצף מכניסים את השמנת המתוקה ומתחילים להקציף עד כ-2 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								17.
								
בהדרגתיות מוסיפים תוך כדי ההקצפה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
 - 
								18.
								
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם הצנטר הרצוי ומזלפים מעל קרם הלימון.
 - 
								19.
								
ניתן לקשט עם מעט עלי נענע מעל.
 
									

