מתכון עוגת גבינה מתכון ביתי- מסורתי | השף הלבן

עוגת גבינה מתכון ביתי- מסורתי

עוגת גבינה מתכון ביתי- מסורתי

מאת: לירן כהן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה מתכון ביתי- מסורתי

המרכיבים ל6 מנות:

  • מקל וניל- גרגרים בלבד (חוצים את המקל לאורך ובסכין מגרדים את תוכנו). אפשר להחליף את הווניל בשתי שקיות סוכר וניל
  • חמאה - רכה לשימון התבנית
  • 4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 750 גרם גבינה לבנה- 9% (שלושה מכלים)
  • 3 יחידות שמנת חמוצה
  • 0.75 כוסות סוכר
  • 4 כפות אבקת קורנפלור
  • קליפת לימון- מגוררת מלימון אחד

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180מעלות. ממלאים תבנית גדולה במים רותחים ומכניסים לתנור בחלק התחתון.

  • 02.

    מקציפים את החלבונים עם מחצית כמות הסוכר לקצף יציב ומניחים בצד.

  • 03.

    טורפים את החלמונים עם הגבינה ומיכל אחד שמנת חמוצה, שארית הסוכר, הקורנפלור וקליפת הלימון. מערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.

  • 04.

    מקפלים את קצף החלבונים לתוך בלילת הגבינה ומעבירים לתבנית (לא קפיצית) ששומנה בחמאה.

  • 05.

    מכניסים את התבנית עם התערובת לתוך תבנית המים שבתנור. אופים 30 דקות. מנמיכים את החום ל-120 מעלות ואופים חצי שעה נוספת. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כשהדלת סגורה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    מערבבים את שני גביעי השמנת שנותרו עם הווניל (או סוכר הווניל).

  • 07.

    מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה את ציפוי השמנת.

  • 08.

    מחזירים את העוגה לתנור הכבוי ומשאירים אותה בתוכו לחצי שעה נוספת.  

הכנת? כאן מדרגים
(5)