עוגת גבינה מושחתת עם חטיף סניקרס ובישקוטי | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה מושחתת עם חטיף סניקרס ובישקוטי

עוגת גבינה חלומית שתעשה לכם את סוף השבוע

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה עם סניקרס

המרכיבים ל10 מנות / תבנית בקוטר 26 ס"מ:

  • חבילת בישקוטי (וניל או קקאו – וניל)
  • 1/2 1 כוסות חלב "תנובה"
  • 2 חטיפי סניקרס בגודל מלא
לעוגה:
  • מיכל שמנת חמוצה 15% "תנובה"
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1 שקית פודינג וניל
  • 3 כפות מחוקות קורנפלור
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 500 גרם גבינת כנען של תנובה
לציפוי:
  • 2 גביעים שמנת חמוצה "תנובה"
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם בוטנים מסוכרים גרוסים
  • 50 גרם שוקולד מריר מגורר
  • 2 חטיפי סניקרס חתוכים לקוביות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-150 מעלות

  • 02.

    משמנים קלות תבנית אפייה ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.

  • 03.

    טובלים בישקוטי בחלב ומרפדים את תחתית התבנית, חותכים 2 חטיפי סניקרס לקוביות ומפזרים על ובין הבישקוטי.

  • 04.

    מפרידים את החלבונים והחלמונים ל-2 קערות: בקערה אחת מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף לא נוקשה מידי. בקערה שנייה מערבבים במטרפה ידנית את החלמונים עם גבינת הכנען ומוסיפים את כל שאר החומרים של העוגה.

  • 05.

    מקפלים בעזרת לקקן בתנועות של המספר 8 את שתי התערובות למסה אחידה ושופכים לתוך התבנית.

  • 06.

    מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים, אופים את העוגה בחום של 150 מעלות בין שעה לשעה ועשרים - חשוב להתאפק ולא לפתוח את התנור. בסיום האפייה משאירים את העוגה בתנור הסגור לשעה נוספת.

  • 07.

    מצננים מעט את העוגה.

  • 08.

    מערבבים את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר, מצפים את החלק העליון של העוגה ומפזרים בוטנים מסוכרים, שוקולד מריר וסניקרס.

  • 09.

    מצננים את העוגה ללילה במקרר. פורסים ונהנים לגלות את ההפתעות שבתוכה. מומלץ להכין את העוגה יום מראש כדי שתשהה לפחות לילה במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(283)