עוגת גבינה ודובדבני אמרנה
עוגת גבינה ודובדבני אמרנה מרשימה וכובשת.
המרכיבים ל8-10:
- 150 מ"ל שמנת מתוקה
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 150 גרם פירורי ביסקוויט אוסם
- 100 גרם חמאה
- 3 כפות סוכר
- 750 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
- גביע גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי 16%
- גביע שמנת חמוצה תנובה 15%
- 3/4 כוס סוכר
- מיץ מחצי לימון
- 3 כפות קורנפלור
- שקית אינסטנט פודינג וניל
- 4 ביצים
- 10 דובדבני אמרנה
- 2 מיכלי שמנת חמוצה תנובה
- 50 גרם אבקת סוכר
- 5 דובדבני אמרנה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
-
02.
מניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור.
-
03.
מרפדים תבנית בקוטר 26 עם נייר אפייה.
-
04.
לתחתית ממיסים מעט את החמאה יוצקים על פירורי הביסקוויט מוסיפים סוכר מערבבים היטב משטחים בתחתית התבנית ומהדקים היטב.
-
05.
מקפיאים למשך עשר דקות
-
06.
בקערת המיקסר שמים את הגבינות השמנת מיץ לימון והסוכר מערבלים מעט ומוסיפים פנימה את הקורנפלור ואת האינסטנט פודינג מערבלים כדקה עד להטמעת האבקות מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבול אחת אחת.כשמתקבלת תערובת חלקה מפסיקים את פעולת המיקסר.מוסיפים את דובדבני האמרנה ומקפלים עם מרית לתוך התערובת.
-
07.
יוצקים את התערובת מעל תחתית הבסקוויט.
-
08.
מכניסים לתנור למשך כשעה ועשר דקות עד שהעוגה מתייצבת בצדדים ומעט רוטטת במרכז. מכינים את הציפוי
-
09.
מערבבים שני מכלי שמנת חמוצה עם אבקת סוכר שופכים בזהירות את הציפוי על העוגה ומחליקים אותו מכניסים שוב לתנור לעוד כעשר דקות.
-
10.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להצטנן כשעתיים בתנור.אחרי שעתיים מעבירים ללילה במקרר.
-
11.
אחרי שהעוגה התקררה והתייצבה מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל, מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנטר חלק.
-
12.
מזלפים כדורים מעל העוגה בעיגולים.
-
13.
מקשטים במרכז עם דובדבני אמרנה.