מתכון לעוגת גבינה אפויה קלה
קבלו מתכון קליל לעוגת גבינה אפויה קלאסית שכל האורחים ייזכרו

המרכיבים ל 10 מנות / תבנית בגודל 26 ס״מ:
- 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
- 100 גרם חמאה מומסת
- 750 גרם גבינה לבנה (אפשר 5%)
- 1 גביע שמנת
- 1/4 כוס קמח
- 1/4 כוס קורנפלור
- 3 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
- 2 גביעי שמנת
- 2 כפות סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל- 180 מעלות
-
02.
לבסיס העוגה: מערבבים פירורי ביסקוויטים וחמאה לתערובת אחידה ומשטחים את התערובת בתבנית ומהדקים אותה.
-
03.
למלית: מערבבים גבינה, שמנת, קמח, קורנפלור, חלמונים וחצי כוס סוכר בקערה גדולה עד לקבלת תערובת חלקה.
-
04.
מקציפים חלבונים עם יתרת (חצי השני) של הסוכר לקצף יציב ומקפלים בעדינות לתוך תערובת הגבינה. יוצקים על בסיס ומיישרים.
-
05.
אופים כשעה, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.
-
06.
מוציאים את העוגה ומצננים אותה כ-10 דקות, עד שהעוגה חוזרת לגובהה המקורי. עדיין לא מכבים את התנור.
טיימר מופעל
-
07.
מצפים את העוגה ואופים שוב: מערבבים שמנת עם סוכר בקערה. יוצקים על העוגה ומחליקים.
-
08.
אופים כ-10 דקות,עד שהציפוי יציב ומצננים היטב.
טיימר מופעל
-
09.
מומלץ לכסות את העוגה בניילון נצמד ולהעביר למקרר ללילה שלם.