מתכון עוגת וניל | השף הלבן

עוגת וניל

עוגה בחושה בטעם וניל בציפוי פיסטוקים קלויים ועלי ורדים

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת וניל
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:

  • 200 גרם (½ 1) כוסות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם חמאת "תנובה", בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה בטעם של פעם 27% "תנובה"
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
לציפוי:
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"
  • ½ כפית מיץ לימון
לקישוט:
  • חופן פיסטוקים קלויים וקצוצים
  • 1 כפית עלי ורדים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה נקיה מניחים את הקמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב.

  • 03.

    בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומערבלים עד לתערובת קרמית אוורירית. מוסיפים את הביצים, ומערבלים היטב בין אחת לשנייה. מוסיפים את השמנת החמוצה ותמצית וניל ומערבבים היטב.

  • 04.

    מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב איטי, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    יוצקים את התערובת לתבנית ואופים עד שקיסם שמחדירים במרכז יוצא יבש ופני העוגה מזהיבים, כ-1 שעה. מניחים לצינון כ-15 דקות לפני שמחלצים את העוגה ומניחים על רשת צינון.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    כשהעוגה התקררה מכינים את הציפוי: מערבבים את כל הרכיבים בקערה לתערובת אחידה. יוצקים על העוגה וזורים מעל פיסטוקים קלויים ועלי ורדים.

הכנת? כאן מדרגים
(321)