מתכון עוגת גזר עם ציפוי יוגורט | השף הלבן

עוגת גזר עם ציפוי יוגורט

עוגה טעימה ומושקעת

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גזר עם ציפוי יוגורט

המרכיבים ל 2 תבניות אינגליש קייק 28X6 ס"מ 20 מנות:

לעוגה:
  • 4 ביצים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 מ"ל (1 כוס) שמן
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • קורט אגוז מוסקט
  • 300 גרם (2 יחידות) גזר מגורר
לציפוי יוגורט חמצמץ:
  • 1 כפית יוגורט 3% שומן "תנובה"
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 5-6 כפות (גדושות מאוד) אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים 2 תבניות.

  • 02.

    בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, סוכר חום כהה, מלח, וניל ושמן לתערובת אחידה.

  • 03.

    מוסיפים פנימה קמח, אבקת אפייה, קינמון, הל, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט וגזר מגורר ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 04.

    יוצקים את הבלילה ל-2 התבניות ואופים במשך כ-35-45 דקות, או עד שהן תופחות, מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    מצננים את העוגות לחלוטין לפני הקישוט.

  • 06.

    ציפוי יוגורט: בקערה קטנה מערבבים יחד יוגורט, מיץ לימון ואבקת סוכר לתערובת אחידה וסמיכה מאוד. אם התערובת דלילה מדי – מוסיפים עוד קצת אבקת סוכר.

  • 07.

    בעזרת מזלג או שק זילוף קטן מזלפים פסים דקים של ציפוי היוגורט על גבי העוגות. מניחים לציפוי להתקשות במשך כשעה בטמפרטורת החדר ומגישים.

  • 08.

    שומרים את העוגות בכלי אטום במקרר עד 5-6 ימים. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(447)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.