עוגה טורט קוקוס ושוקולד עם קרם וניל. כשרה לפסח
עוגה טורט קוקוס ושוקולד עם קרם וניל. כשרה לפסח וטעימה.
המרכיבים ל10:
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם שוקולד מריר מגורד
- 100 גרם קוקוס
- 2 כפות ברנדי
- קליפה מגורדת מחצי לימון
- 4 כפות קמח מצה דק או 4 כפות קמח תפו''א
- 3/4 כוס נס קפה מוכן - חם
- 1 שמנת מתוקה
- 1 פודינג וניל
- 1 כוס חלב
- 1 כף סוכר
- אגוזים קצוצים
- שוקולד מריר מגורר או שוקולד מומס בתוספת מעט שמן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
מקציפים חלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה. לאחר שנוצר קצף מוסיפים את החלמונים בזרם דק ומערבבים.
-
03.
מוסיפים את הברנדי, קליפת הלימון וקוקוס, ומקפלים לתערובת (מערבבים בתנועות עטיפה, בלי לשבור את הקצף).
-
04.
מוסיפים גם את השוקולד המריר ואת קמח המצות ומערבבים בתנועות עטיפה.
-
05.
אופים כ- 20 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים מהתנור ומרטיבים את העוגה עם 3/4 כוס נס קפה חם.
-
07.
מקררים.
-
08.
מכינים את הקרם ומרכיבים:
-
09.
מקציפים יחד את ככל חומרי הקרם, עד קבלת קרם יציב. מורחים את הקרם על העוגה.
-
10.
מקשטים באגוזים קצוצים, שוקולד מריר מגורד, או פסים של שוקולד מומס (ממיסים שוקולד במיקרו, מדללים במעט שמן ומזלפים או מורחים פסי שוקולד מעל הקרם).
-
11.
מקררים את העוגה במקרר למשך 5-6 שעות לפחות לפני ההגשה.