מתכון עוגה טורט קוקוס ושוקולד עם קרם וניל. כשרה לפסח | השף הלבן

עוגה טורט קוקוס ושוקולד עם קרם וניל. כשרה לפסח

עוגה טורט קוקוס ושוקולד עם קרם וניל. כשרה לפסח וטעימה.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגה טורט קוקוס ושוקולד עם קרם וניל. כשרה לפסח

המרכיבים ל10:

לעוגה:
  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורד
  • 100 גרם קוקוס
  • 2 כפות ברנדי
  • קליפה מגורדת מחצי לימון
  • 4 כפות קמח מצה דק או 4 כפות קמח תפו''א
  • 3/4 כוס נס קפה מוכן - חם
לקרם:
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף סוכר
לקישוט:
  • אגוזים קצוצים
  • שוקולד מריר מגורר או שוקולד מומס בתוספת מעט שמן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מקציפים חלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה. לאחר שנוצר קצף מוסיפים את החלמונים בזרם דק ומערבבים.

  • 03.

    מוסיפים את הברנדי, קליפת הלימון וקוקוס, ומקפלים לתערובת (מערבבים בתנועות עטיפה, בלי לשבור את הקצף).

  • 04.

    מוסיפים גם את השוקולד המריר ואת קמח המצות ומערבבים בתנועות עטיפה.

  • 05.

    אופים כ- 20 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    מוציאים מהתנור ומרטיבים את העוגה עם 3/4 כוס נס קפה חם.

  • 07.

    מקררים.

  • 08.

    מכינים את הקרם ומרכיבים:

  • 09.

    מקציפים יחד את ככל חומרי הקרם, עד קבלת קרם יציב. מורחים את הקרם על העוגה.

  • 10.

    מקשטים באגוזים קצוצים, שוקולד מריר מגורד, או פסים של שוקולד מומס (ממיסים שוקולד במיקרו, מדללים במעט שמן ומזלפים או מורחים פסי שוקולד מעל הקרם).

  • 11.

    מקררים את העוגה במקרר למשך 5-6 שעות לפחות לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(148)