פסטה עם קרם פטריות ופרמג'יאנו רג'יאנו
תומר אומנסקי עם מנה מיוחדת וקלה להכנה, בשימוש עם פרמג'יאנו רג'יאנו
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 500 גרם פסטה לבחירתכם (אני בחרתי בלינגוויני)
- 150 גרם פרמג'יאנו רג'יאנו (פרמזן) מסדרת COLLECTION של תנובה
- 2 סלסלות קטנות של פטריות שמפניון/פורטובלו
- חבילת פטריות שי-מג'י (לא חובה, ניתן להמיר בפטריות רגילות)
- 5 שיני שום
- 500 מ"ל שמנת לבישול 15% של השף הלבן
- 3-4 ענפי טימין
- מלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט (רצוי שלם ולא באבקה)
- 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
נבשל את הפסטה בהתאם להוראות היצרן (מומלץ לשמור מעט ממי הבישול של הפסטה בצד).
-
02.
במעבד מזון נטחן היטב את הפטריות (חוץ מהשי-מג'י שאיתם נקשט), 3 שיני שום, שמנת לבישול, כפית מלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט מגורר עד לקבלת תערובת אחידה ויחסית חלקה.
-
03.
במחבת גדולה נחמם שמן זית, נוסיף פרוסות מ-2 שיני שום ואת הטימין, נערבב כמה שניות ונוסיף פטריות שי-מג'י, נתבל במלח, פלפל ונטגן עד להזהבה קלה. נעביר לקערה.
-
04.
באותה מחבת חמה נבשל את קרם הפטריות שטחנו כ-10 דקות על אש בינונית.
טיימר מופעל
-
05.
נוסיף את הפסטה פנימה ונערבב היטב, במידה והרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה או מעט שמנת לבישול.
-
06.
נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך.
-
07.
נעביר את הפסטה לכלי הגשה, נגרד שפע של פרמג'יאנו רג'יאנו מעל, נפזר גם מהפטריות המוקפצות ונגיש.