פסטה ברוטב עגבניות ושמנת חמוצה
פסטה ברוטב עגבניות ושמנת חמוצה היא מנה חלומית שמתבשלת בסיר אחד, עם שילוב מנצח של עגבניות טריות, בזיליקום ושום שמתחבר עם הקרמיות של השמנת החמוצה. הרוטב העשיר עוטף כל ביס בפסטה בטעם ומרקם מושלם, ואפשר להוסיף מי פסטה וחלב כדי לשלוט בדרגת הסמיכות. מוגש עם פרמזן טרי לשדרוג אחרון – מנה מהירה, טעימה ומנחמת שאי אפשר לעמוד בפניה.

המרכיבים ל 2 מנות:
- 7-8 עגבניות חצויות שניים ללא העוקץ
- 1/4 כוס שמן זית
- גביע שמנת חמוצה "תנובה"
- רסק עגבניות קטן
- מלח
- פלפל שחור
- כפית סוכר
- 3 שיני שום כתושים/ שום גבישי
- חופן בזיליקום קצוץ
- כ-1/2 כוס מי הפסטה
- כחצי חבילת פסטה מוכנה לפי הוראות היצרו
- פרמז'ן מגורד
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר מוזגים שמן זית, מסדרים חצאי עגבניות אחת ליד השניה, שהקליפה כלפי מעלה.
-
02.
סוגרים עם מכסה ומבשלים עד שהעגבניות רכות והקליפה פשוט נשלפת, תהליך של כרבע שעה.
-
03.
מסירים את הקליפה בעזרת מזלג/פינצטה/מלקחיים.
-
04.
מרסקים את העגבניות, מוסיפים: שום, שמנת חמוצה, רסק עגבניות, בזיליקום ותבלינים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור, מוסיפים מי פסטה כל פעם בהדרגה.
-
05.
במידה ואוהבים יותר נוזלי אפשר להוסיף גם חלב.
-
06.
מבשלים עד שהרוטב הומגני, מתקנים טעמים, מוסיפים פסטה ומגישים עם תועפות פרמזן.