פסטה בסיר אחד עם רוטב שמנת ואפונה
מכירים את טרנד הפסטה בסיר אחד? מעולה! יש לנו מתכון מושלם לפסטה ברוטב שמנת ואפונה שלא תאמינו כמה קל להכין. מתכון שישדרג כל ארוחת ערב
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4 מנות:
- 50 גרם חמאה
- 2 בצלים לבנים בינוניים, קלופים וקצוצים דק
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כוס אפונה עדינה מוקפאת "סנפרוסט"
- כף מלח
- 4-3 עלי מרווה טריים
- 1 מיכל (250 גרם) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
- 1 וחצי כוסות (360 מ"ל) חלב תנובה
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 250 גר׳ פסטה – סוג הפסטה לבחירתכם
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- ½ שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
גודל תבנית: סיר בינוני
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר בינוני מחממים חמאה ומוסיפים את הבצל. מטגנים על אש בינונית כ-10 דק׳ עד לקירמול הבצל ומוסיפים את הפלפל השחור והשום. מערבבים כ-2 דקות נוספות ומוסיפים את האפונה והמלח. מערבבים מעט.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את המרווה, השמנת, החלב והמים ומערבבים. מוסיפים את הפסטה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות. חשוב לזכור לערבב מידי פעם.
טיימר מופעל
-
03.
כעבור 20 דקות, מוסיפים את פתיתי הפרמזן ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
04.
כשהפסטה כמעט מוכנה, מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים את פתיתי מוצרלה ומניחים את הסיר בצד עם מכסה סגור ל-5-10 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מגישים חם
הכנת? כאן מדרגים