פטוצ'יני ברוטב שמנת ופטריות
מנת פסטה עשירה וקרמית עם רוטב קלאסי של שמנת ופטריות. כמה דקות הכנה ויש לכם מנה ממש כמו במסעדה!
המרכיבים ל4:
- 1 בצל קצוץ
- 3-4 שיני שום קצוצות
- 8 פטריות טריות פרוסות (ניתן להוסיף יותר/פחות)
- 1 שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- מעט אגוז מוסקט
- פלפל שחור
- מלח
- בזיליקום או אורגנו טריים
- 1/4 כוס יין לבן
- כף שמן לטיגון
- 1 חבילת פסטה פטוצ'יני
- פתיתי פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה (כדאי לטגן קודם את הבצל ואח"כ להוסיף את השום, כיוון שהוא נשרף יותר מהר).
-
02.
מוסיפים את הפטריות ומאדים קלות.
-
03.
כאשר הפטריות הוציאו מעט מנוזליהם, מוסיפים את השמנת, מערבבים וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מתבלים את הרוטב, וממשיכים לבשל כ-2 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את היין הנבחר ואת הבזיליקום/אורגנו. וממשיכים לבשל כדקה.
-
06.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
-
07.
יוצקים את הרוטב על הפסטה המוכנה.
-
08.
מוסיפים פתיתי גבינת פרמזן מלמעלה.
הידעת?
יש מעט מאוד מאכלים בעולם אהובים יותר מהפסטה האיטלקית המוכרת. היופי בפסטה היא שמדובר בעולם שלם עם אינספור רטבים, תוספות ומרקמים שונים. בתוך העולם המגוון הזה ישנן מנות שהפופולריות שלהן שנייה רק לטעם המפנק שלהן. אחת מאותן מנות היא פסטת שמנת. המתכון הבא הוא למנת פסטה עשירה וקרמית עם רוטב קלאסי של שמנת ופטריות. כמה דקות הכנה ויש לכם מנה ממש כמו במסעדה! רצוי להשתמש בפטוצ׳יני עם רוטב זה, אך גם ניתן לבחור כל סוג אחר של ספגטי על פי העדפתכם.