מקרוני ברוטב תרד ויוגורט עיזים
מנת פסטה עשירה ומנחמת של מקרוני (או ספגטי) עם רוטב תרד עדין ויוגורט עיזים

המרכיבים ל 4-5:
- 1 חבילת מקרוני (או ספגטי) שבושלה לפי הוראות היצרן
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- 1 חבילת מדלוני תרד קפואים
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 כף קמח
- 1 כוס חלב
- מלח, פלפל גרוס
- 1 גביע יוגורט עיזים של פיראוס
- קוביות עגבניות
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים את הבצל עד הזהבה.
-
02.
מוסיפים פנימה את מדליוני התרד ומטגנים תוך בחישה עד שכולו נמס.
-
03.
מוסיפים למחבת כף קמח ובוחשים תוך כדי טיגון, עד להטמעה.
-
04.
מוסיפים את החלב ו"פותחים" את הרביכה. בשלב זה יש לבחוש היטב למניעת היווצרות גושים. ממשיכים לבשל תוך בחישה על סף רתיחה עד להסמכת הרוטב.
-
05.
מסירים מהכיריים ומוסיפים בעדינות את היוגורט.
-
06.
מערבבים מעט את הרוטב עד לאיחוד.
-
07.
הגשה: יוצקים את הרוטב על הפסטה, מערבבים היטב ומקשטים בקוביות עגבניות.הערה: חשוב שלא להרתיח את הרוטב לאחר הוספת היוגורט כדי שהוא לא יתפרק.