מתכון שושני לזניה עם רוטב שמנת ועגבניות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

שושני לזניה

הפכנו את הלזניה האהובה, לשושנים! שבלו מתכון מעולה לארוחת הערב, אירוח או חג ללזניה מנצחת עם רוטב שמנת ועגבניות שאי אפשר להישאר אדישים כלפיה

מאת: קינן בסל
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 3-4 מנות:

לירקות הצלויים:
  • ½ קילו (500 גרם) עגבניות שרי חצויות
  • 2 בצלים לבנים, חתוכים לשמיניות
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות סוכר חום
  • 4 גבעולי טימין
ללזניה ותערובת הגבינות:
  • כ-8 דפי לזניה
  • 250 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • ¾ שקית (70 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • חצי פלפל חריף טרי קצוץ (לא חובה)
לרוטב השמנת והעגבניות:
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 מיכל (250 מ״ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • בזיליקום קצוץ (לא חובה)
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    ירקות צלויים: מחממים תנור על 220 מעלות, ומניחים על תבנית מרופסת בנייר אפייה את עגבניות השרי עם החלק הפנימי כלפי מעלה ואת רצועות הבצל. מפזרים את הסוכר החום, עלי הטימין ומעט מלח, מזלפים את שמן הזית וצולים בתנור כ-15-10 דק׳ עד להשמחה ומצננים.

  • 02.

    רוטב השמנת והעגבניות: בזמן שהירקות בתנור, מחממים בסיר את מרכיבי הרוטב כ-15 דקות על אשר נמוכה, עד שהוא מסמיך קלות

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 03.

    מילוי: בקערה קטנה מערבבים את הגבינות, הפלפל החריף והירקות הצלויים

  • 04.

    הרכבה: מבשלים את דפי הלזניה למידת "אל דנטה" - עד שאפשר לכופף אותם. חוצים אותם לחצי לאורכם, מורחים עליהם מלית ומגלגלים בעזרת הידיים

  • 05.

    בתחתית התבנית שמים את הרוטב, מסדרים שושנים של לזניה ומפזרים גבינות ביניהן

  • 06.

    אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 07.

    לאחר האפייה, מפזרים מעט פרמזן לעיטור

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.