לזניה ירקות אנטיפסטי וגבינות של רון יוחננוב | השף הלבן

לזניה ירקות אנטיפסטי וגבינות

רוצים לשדרג את המתכון הקבוע ללזניה? קבלו את המתכון של רון יוחננוב ללזניית אנטיפסטי משגעת שתהפוך למרכז השולחן בארוחת הערב המשפחתית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה ירקות אנטיפסטי וגבינות
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל5-6:

  • חצי חבילת עלי לזניה (ללא בישול מוקדם)
  • חבילת אנטיפסטי בסגנון איטלקי לתנור של סנפרוסט / שני קישואים חתוכים לפרוסות + שני פלפלים אדומים חתוכים לפרוסות + פלפל צהוב חתוך לפרוסות
לרוטב:
  • 250 גרם רסק עגבניות
  • 400 גרם קופסת עגבניות חתוכות דק
  • קופסת עגבניות חתוכות דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • חופן בזילקום קצוץ דק
  • מלח / פלפל שחור
  • 300 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" או פתיתי גאודה "COLLECTION"
לעיטור:
  • מעט עלי בזיליקום
גודל תבנית: תבנית 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    בקערה, מערבבים את כל המצרכים לרוטב (חשוב לבדוק תיבול מראש).

  • 03.

    הרכבת הלזניה: מרפדים תבנית בנייר אפיה או לחלופין משמנים היטב תבנית ומניחים שכבה ראשונה של עלי לזניה. מוזגים מעליהם מעל רוטב עגבניות ומניחים מעל שכבה נוספת של עלי לזניה.

  • 04.

    מעל שכבת עלי הלזניה השנייה מרכיבים שכבת ירקות אנטיפסטי ומפזרים גבינה מגורדת ומעליהם מוסיפים שכבת עלי לזניה נוספת.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה 3 פעמים.

  • 06.

    מפזרים מעל השכבה העליונה את יתרת פתיתי הגבינה ומקשטים בירקות אנטיפסטי.

  • 07.

    מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום, מכניסים לתנור ואופים 40 דקות. לאחר מכן פותחים את הכיסוי ואופים עוד כ-15 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 08.

    מגישים לצד סלט ירוק.

  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(6)