לזניה ירקות אנטיפסטי וגבינות
רוצים לשדרג את המתכון הקבוע ללזניה? קבלו את המתכון של רון יוחננוב ללזניית אנטיפסטי משגעת שתהפוך למרכז השולחן בארוחת הערב המשפחתית
המרכיבים ל5-6:
- חצי חבילת עלי לזניה (ללא בישול מוקדם)
- חבילת אנטיפסטי בסגנון איטלקי לתנור של סנפרוסט / שני קישואים חתוכים לפרוסות + שני פלפלים אדומים חתוכים לפרוסות + פלפל צהוב חתוך לפרוסות
- 250 גרם רסק עגבניות
- 400 גרם קופסת עגבניות חתוכות דק
- קופסת עגבניות חתוכות דק
- 3 שיני שום כתושות
- חופן בזילקום קצוץ דק
- מלח / פלפל שחור
- 300 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" או פתיתי גאודה "COLLECTION"
- מעט עלי בזיליקום
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
02.
בקערה, מערבבים את כל המצרכים לרוטב (חשוב לבדוק תיבול מראש).
-
03.
הרכבת הלזניה: מרפדים תבנית בנייר אפיה או לחלופין משמנים היטב תבנית ומניחים שכבה ראשונה של עלי לזניה. מוזגים מעליהם מעל רוטב עגבניות ומניחים מעל שכבה נוספת של עלי לזניה.
-
04.
מעל שכבת עלי הלזניה השנייה מרכיבים שכבת ירקות אנטיפסטי ומפזרים גבינה מגורדת ומעליהם מוסיפים שכבת עלי לזניה נוספת.
-
05.
חוזרים על הפעולה 3 פעמים.
-
06.
מפזרים מעל השכבה העליונה את יתרת פתיתי הגבינה ומקשטים בירקות אנטיפסטי.
-
07.
מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום, מכניסים לתנור ואופים 40 דקות. לאחר מכן פותחים את הכיסוי ואופים עוד כ-15 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
08.
מגישים לצד סלט ירוק.
-
09.
בתאבון!