לזניה ברוטב עגבניות - מתכון למנה איטלקית אמיתית | השף הלבן

לזניה ברוטב עגבניות

ענבל רובין משתפת אותנו במתכון בסיסי וטעים ללזניה איטלקית אמיתית ברוטב עגבניות ושלוש גבינות שכל אחד יכול להכין בחצי שעה של עבודה

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה ברוטב עגבניות

המרכיבים ל 12 פרוסות דקות תבנית מרובעת 33X27 ס"מ:

  • פלפל
  • אורגנו
  • טימין
  • 2 כפות שמן
  • 1/4 כוס מים
  • 14 עלי לזניה (תלוי בגודל התבנית יכול להיות שתצטרכו יותר)
  • 4 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות גסות
  • 1 בצל גדול קצוץ גס
  • 1 ראש שום שהשיניים קצוצים גס
  • 150 גרם גבינה צהובה – פרוסות
  • 500 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 150 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" – פרוסות
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות

  • 02.

    לתוך סיר גדול מכניסים את השום והבצל עם השמן ומטגנים עד להזהבה קלה על אש בינונית (בערך 5 דקות)

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים את קוביות העגבניות וממשיכים לבשל עוד כ- 2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מוסיפים את התבלינים ואת המים ומבשלים עוד כ- 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    לאחר שהרוטב מוכן מרטיבים מעט את התבנית ומתחילים לסדר את השכבה הראשונה של עלי הלזניה.

  • 06.

    שופכים חצי מהרוטב מעל השכבה הראשונה ומסדרים מעליו את פרוסות המוצרלה וגבינת הקשקבל.

  • 07.

    מסדרים את השכבה השניה של עלי הלזניה ומעליה שופכים את המחצית השניה של הרוטב, את גבינת הקשקבל ופרוסות הגבינה הצהובה מלמעלה.

  • 08.

    אופים כ-35-40 דקות עד להזהבה, אפשר לבדוק אם העלים מוכנים על ידי נעיצת מזלג או קיסם.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(1641)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.