פלאפל נקניקיות טבעוניות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פלאפל נקניקיות טבעוניות

כמו קובה, אבל מפתיע! קבלו את המתכון של עומר מילר לפלאפל ביתי וזהוב עם מילוי שאף אחד לא חשב עליו עד כה: נקניקיות טבעוניות של טירת צבי שקשה להפסיק לנשנש

מאת: שף עומר מילר
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פלאפל נקניקיות טבעוניות
צילום: בועז לביא עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 5-6 מנות:

  • 1 חבילה נקניקיות טבעונית בסגנון מרגז "טירת צבי"
  • 1/2 קילו גרגרי חומוס קטנים (מזן בולגרי או הדס)
  • 1 בצל גדול קלוף וחתוך גס
  • 5 שיני שום קלופות וקצוצות גס
  • 1 פלפל ירוק חריף (בלי גרעינים) חתוך גס
  • 3 כוסות פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק או טחונים
  • 1/2 כוס מי קרח
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שומשום
  • 1 וחצי כפיות כמון
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • לטיגון: שמן
להגשה:
  • חצאי פיתות
  • סלט קצוץ
  • טחינה
  • סחוג ירוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    משרים את גרגרי החומוס במים קרים למשך 24 שעות. לאחר ההשרייה, מסננים גרגרי החומוס ומייבשים.

  • 02.

    למעבד מזון מוסיפים גרגירי חומוס, בצל, פלפל חריף, עשבי תיבול, מלח, שומשום, כמון, אבקת סודה לשתיה. טוחנים בפולסים עד קבלת מרקם גרגירי.

  • 03.

    חותכים כל נקניקיה לארבע, צורבים במחבת חמה עד להזהבה ומניחים בצד לצינון.

  • 04.

    יוצרים כדורים מתערובת הפלאפל, משטחים מעט בעזרת הידיים ויוצרים גומה. בכל גומה מניחים בעדינות נקניקיה צרובה ועוטפים אותה עם תערובת הפלאפל (כמו בהכנת קובה).

  • 05.

    מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים כל פעם שישה כדורים עד להשחמה.

  • 06.

    מגישים עם סלט ירקות, חצאי פיתות, טחינה וסחוג ירוק    

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.