קציצות טופו ברוטב אדום - טעים וקל להכנה | השף הלבן

קציצות טופו ברוטב אדום

מחפשים מתכון קל וטעים להתנסות בו עם טופו? זה המתכון בשבילכם: סיר קציצות ביתי ברוטב אדום לארוחת הצהריים המשפחתית. ההמלצה שלנו – להגיש עם אורז או פסטה

מאת: שקמה יעקבי
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: שקמה יעקבי עיצוב: שקמה יעקבי

המרכיבים ל4 מנות:

קציצות:
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו עם בזיליקום "תנובה ALTERNATIVE"
  • 3 כפות טחינה
  • 1 בצל חתוך לרבעים
  • ⅓ כוס פירורי לחם
  • 2 שיני שום
  • מלח לפי הטעם
רוטב:
  • 1 פחית שימורים (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח לפי הטעם
  • להגשה: עלי בזיליקום טריים
גודל תבנית: סיר נמוך ורחב

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור על 180 מעלות

  • 02.

    הכנת הקציצות: מניחים במעבד מזון את כל מרכיבי הקציצות ומעבדים עד לקבלת משחה אחידה

  • 03.

    מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות עגולות בגודל של כרודי פלאפל

  • 04.

    מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה

  • 05.

    אופים את הקציצות במשך 20-25 דקות עד שהן מתייצבות ומעט משחימות

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    הכנת הרוטב: מחממים בסיר נמוך ורחב את העגבניות המרוסקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מבשלים 5-10 דקות (ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך)

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מוסיפים את הקציצות האפויות אל המחבת, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 08.

    לאחר הבישול, מפזרים עלי בזליקום טריים

  • 09.

    מגישים חם יחד עם אורז או פסטה

  • 10.

    בתאבון!

הידעת?

טיפ: השימוש בטופו מתובל בבזיליקום מסייע לחיזוק הטעמים של הקציצות והרוטב האדום

הכנת? כאן מדרגים
(89)