טופו ברוטב תפוזים סיני | השף הלבן

טופו ברוטב תפוזים סיני

זוכרים את ה"חמוץ-מתוק" בדוכנים בקניון? קבלו את הגרסה הביתית של בת שי למנה הנוסטלגית: טופו ברוטב תפוזים סיני קליל להכנה ועשיר בחלבון שמתאים לכל ארוחת צהריים

מאת: בת שי עוז
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: בועז לביא עיצוב: קרן ברק

המרכיבים ל3 מנות:

  • 1 חבילה (300 גרם) טופו "תנובה ALTERNATIVE" פיקנטי או בטעם טבעי
לציפוי:
  • 3 כפות קורנפלור
  • מלח ופלפל
  • שום גבישי
  • פתיתי צ׳ילי יבשים
לרוטב:
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות סויה
  • 4 כפות מייפל
  • צ'ילי טרי קצוץ לפי מידה חריפות רצויה
  • כפית ג׳ינג׳ר קצוץ
  • שומשום ובצל ירוק להגשה
  • כף גדושה קורנפלור
  • ¼ כוס מים
להגשה:
  • שומשום
  • בצל ירוק קצוץ
  • צ׳ילי טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    עוטפים את הטופו בנייר סופג ולוחצים קלות, על מנת לספוח ממנו את הנוזלים המיותרים ולסייע לו לספוג את הטעמים באופן טוב ומהיר יותר.

  • 02.

    בוצעים בעזרת הידיים את קוביית הטופו לצ'אנקים בינוניים.

  • 03.

    מניחים בקערה את מרכיבי הציפוי ומערבבים. מוסיפים את הטופו לקערה ומצפים היטב.

  • 04.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים את הטופו עד להזהבה. ניתן להשתמש גם באייר פרייר.

  • 05.

    מניחים בקערה את מרכיבי הרוטב ומערבבים. מחממים את הרוטב במחבת משומנת קלות עד להסמכה.

  • 06.

    מוסיפים למחבת עם הרוטב את הטופו המטוגן ומערבבים על מנת שנתחי הטופו יצופו ברוטב.

  • 07.

    מעבירים לצלחת עם אורז, מפזרים שומשום בצל ירוק ופרוסות צ׳ילי טרי. מומלץ להגיש יחד ירקות מוקפצים/מאודים.

הכנת? כאן מדרגים
(33)