טופו ברוטב תפוזים סיני
זוכרים את ה"חמוץ-מתוק" בדוכנים בקניון? קבלו את הגרסה הביתית של בת שי למנה הנוסטלגית: טופו ברוטב תפוזים סיני קליל להכנה ועשיר בחלבון שמתאים לכל ארוחת צהריים
המרכיבים ל3 מנות:
- 1 חבילה (300 גרם) טופו "תנובה ALTERNATIVE" פיקנטי או בטעם טבעי
- 3 כפות קורנפלור
- מלח ופלפל
- שום גבישי
- פתיתי צ׳ילי יבשים
- ½ כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות סויה
- 4 כפות מייפל
- צ'ילי טרי קצוץ לפי מידה חריפות רצויה
- כפית ג׳ינג׳ר קצוץ
- שומשום ובצל ירוק להגשה
- כף גדושה קורנפלור
- ¼ כוס מים
- שומשום
- בצל ירוק קצוץ
- צ׳ילי טרי
הוראות הכנה:
-
01.
עוטפים את הטופו בנייר סופג ולוחצים קלות, על מנת לספוח ממנו את הנוזלים המיותרים ולסייע לו לספוג את הטעמים באופן טוב ומהיר יותר.
-
02.
בוצעים בעזרת הידיים את קוביית הטופו לצ'אנקים בינוניים.
-
03.
מניחים בקערה את מרכיבי הציפוי ומערבבים. מוסיפים את הטופו לקערה ומצפים היטב.
-
04.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הטופו עד להזהבה. ניתן להשתמש גם באייר פרייר.
-
05.
מניחים בקערה את מרכיבי הרוטב ומערבבים. מחממים את הרוטב במחבת משומנת קלות עד להסמכה.
-
06.
מוסיפים למחבת עם הרוטב את הטופו המטוגן ומערבבים על מנת שנתחי הטופו יצופו ברוטב.
-
07.
מעבירים לצלחת עם אורז, מפזרים שומשום בצל ירוק ופרוסות צ׳ילי טרי. מומלץ להגיש יחד ירקות מוקפצים/מאודים.