סלט שעועית ירוקה ועגבניות שרי ברוטב שומשום-סויה
סלט חגיגי ואביבי שישדרג כל שולחן חג!
פרווה
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: תומר אומנסקי
עיצוב: תומר אומנסקי
המרכיבים ל4-6 מנות:
לסלט
- חבילת שעועית ירוקה שלמה מוקפאת של סנפרוסט
- 2 כוסות עגבניות שרי אדומות
- 2 כוסות עגבניות שרי צהובות
- 2 כוסות עגבניות שרי ליקופן
- 2 בצלים סגולים
לרוטב:
- רבע כוס שמן
- רבע כוס רוטב סויה (סויה ללא גלוטן לכשרות פסח)
- חצי כוס מיץ לימון
- 2 שיני שום
- 2 כפות סוכר חום
- כף שמן שומשום
- כפית מלח
- חצי כוס שומשום לבן
גודל תבנית: קערה ומעבד מזון
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח, מבשלים את השעועית כשתי דקות (או עד המרקם שתרצו) ומעבירים הישר למי קרח.
-
02.
חותכים את עגבניות השרי לחצאים ואת הבצל הסגול לרצועות דקות.
-
03.
במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הרוטב יחד (פרט לשומשום).
-
04.
מסדרים את הירקות בכלי, מסננים את השעועית ומוסיפים אותה לשאר הירקות. מוזגים את הרוטב ומפזרים את השומשום. מערבבים היטב ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים