סלט שעועית ירוקה ועגבניות שרי ברוטב שומשום-סויה | השף הלבן

סלט שעועית ירוקה ועגבניות שרי ברוטב שומשום-סויה

סלט חגיגי ואביבי שישדרג כל שולחן חג!

מאת: תומר אומנסקי
פרווה סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט שעועית ירוקה ועגבניות שרי ברוטב שומשום-סויה
צילום: תומר אומנסקי עיצוב: תומר אומנסקי

המרכיבים ל4-6 מנות:

לסלט
  • חבילת שעועית ירוקה שלמה מוקפאת של סנפרוסט
  • 2 כוסות עגבניות שרי אדומות
  • 2 כוסות עגבניות שרי צהובות
  • 2 כוסות עגבניות שרי ליקופן
  • 2 בצלים סגולים
לרוטב:
  • רבע כוס שמן
  • רבע כוס רוטב סויה (סויה ללא גלוטן לכשרות פסח)
  • חצי כוס מיץ לימון
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות סוכר חום
  • כף שמן שומשום
  • כפית מלח
  • חצי כוס שומשום לבן
גודל תבנית: קערה ומעבד מזון

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח, מבשלים את השעועית כשתי דקות (או עד המרקם שתרצו) ומעבירים הישר למי קרח.

  • 02.

    חותכים את עגבניות השרי לחצאים ואת הבצל הסגול לרצועות דקות.

  • 03.

    במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הרוטב יחד (פרט לשומשום).

  • 04.

    מסדרים את הירקות בכלי, מסננים את השעועית ומוסיפים אותה לשאר הירקות. מוזגים את הרוטב ומפזרים את השומשום. מערבבים היטב ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)