מסבחה
מתכון למסבחה עם גרגירי חומוס וטחינה שקשה לעמוד בפניה. מדובר במנה המושלמת לשעות הבוקר המאוחרות ביום שישי
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 שקית גרגירי חומוס לחומוס של "סנפרוסט"
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1 כוס מיץ לימון מלימונים טריים
- 1 כפית מלח
למטבל:
- 3 פלפל חריף ירוק
- 3 שיני שום
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 צרור פטרוזיליה
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
להגשה:
- בצל ירוק
- צנוניות
- פיתות
- מלפפונים חמוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים בסיר עמוק שקית גרגירי חומוס לחומוס, מוסיפים מים ומבשלים עד לריכוך כ- 30 דקות
טיימר מופעל
-
02.
מסננים ושומרים ככוס וחצי ממי הבישול
-
03.
מוציאים כוס גרגירי חומוס הצידה ואת שאר גרגירי החומוס מעבירים לקערה, מוסיפים כוס ממי הבישול, 3 שיני שום כתושות וכפית מלח, מועכים חלקית בעזרת מועך לפירה, כך שהגרגירים מפורקים אבל לא במרקם חלק
-
04.
מוסיפים טחינה גולמית ומיץ לימון וממשיכים לערבב עם כף, תוך כדי מעיכה, אם יש צורך מוסיפים עוד ממי הבישול החמים
-
05.
טוחנים בפולסים את מרכיבי המטבל
-
06.
מגישים מסבחה בצלחת וברבע צלחת גרגירי חומוס
-
07.
מניחים במרכז תטבילה ומוזגים שמן זית מעל
-
08.
מגישים לצד פיתות, חמוצים ובצל ירוק
-
09.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים