כריך מלנזנה
מתכון של דן פלס ממשחקי השף ברשת 13 לכריך פתוח של ג'בטה עם חציל מוטגן, רוטב עגבניות שרי ומוצרלה ופרמזן

המרכיבים ל 2 מנות:
- 1 חציל
- 20 עגבניות שרי צבעוניות
- 15 מ"ל חומץ בן יין אדום
- צרור בזיליקום
- 1 שן שום
- 1 ג'בטה
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 20 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- מלח לפי הטעם
- 20 מ"ל שמן זית
- 1 פלפל חלפיניו פרוס דק
- 300 מ"ל שמן זרעי ענבים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן חצי עמוק במחבת.
-
02.
מקלפים את החציל, פורסים ומטגנים עד השחמה. מעבירים לנייר סופג.
-
03.
פורסים את הלחם, מושחים בשמן זית, בוזקים מלח וצולים קלות במחבת
-
04.
מחממים תנור ל-200 מעלות
-
05.
את עגבניות השרי צורבים עד השחמה יפה בתנור, מוציאים ומצננים קלות.
-
06.
טוחנים גס בבלנדר את העגבניות יחד עם חומץ, מלח, שום ובזיליקום
-
07.
הרכבת המנה: מניחים רוטב על הלחם, חציל ומעליו עוד רוטב. רוטב על החציל
-
08.
מעטרים בפרוסות מוצרלה ושורפים קלות עם ברנר או בתנור
-
09.
מעטרים בעשבי תיבול, פרוסות דקות של חלפניו, מלא פרמזן מגורר ושמן זית.