ריבועי גבינה במילוי דובדבנים
המרכיבים ל16 יחידות:
- 1 חבילת בצק פריך מתוק מעדנות
- 1/2 2 (כ-600 גרם) גביעי נפוליאון 25% בטעם טבעי
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% תנובה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 4 ביצים
- 1/2 כפית מחית וניל או תמצית וניל איכותית
- 1 כוס דובדבן מתוק מוקפא סנפרוסט
- 1/2 (120 מ״ל) כוס מים
- 1/3 (70 גרם) כוס סוכר
- 2 כפות שטוחות קורנפלור
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את העוגה:
-
02.
מרפדים תחתית תבנית בגודל 30 על 20 (תבנית חד פעמית סטנדרטית) בבצק, דוקרים במזלג ואופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את תערובת הגבינה:
-
04.
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי תערובת הגבינה, יוצקים את התערובת מעל הבצק האפוי ואופים להשחמה עדינה כ-25-30 דקות בחום של 170 מעלות.
טיימר מופעל
-
05.
מצננים את העוגה ומכניסים אותה למקרר עד שהיא ממש קרה ויציבה.
-
06.
מכינים את מילוי הדובדבנים:
-
07.
בסיר קטן מניחים את הדובדבנים המים והסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 2 דקות, מערבבים את הקורנפלור עם 4 כפות מים ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב.
טיימר מופעל
-
08.
התערובת מסמיכה תוך כמה שניות, מסירים מהאש ומקררים מעט. חותכים את העוגה לריבועים בגודל 6 על 6 ס״מ.
-
09.
בעזרת כף אבטיח יוצרים שקע קטן במרכז כל ריבוע וממלאים מעט ממלית הדובדבנים.
-
10.
שומרים במקרר עד ההגשה.