פאסולדה – מרק שעועית ועגבניות עם פטה מפוררת
מרק קלאסי מחמם ומשביע שמקבל שדרוג רענן של פטה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 6-8:
- 1 שקית שעועית לבנה "סנפרוסט"
להגשה:
- פטרוזיליה קצוצה
- 50 גרם גבינת פטה "פיראוס", מפוררת
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול קלוף קצוץ
- 3 גזרים קלוף קצוץ
- 3 מקלות סלרי קצוצים
- 5 שיני שום קצוצות
- 1 מיכל (100 גרם) רסק עגבניות
- מלח, פלפל
- 4 עגבניות מגוררות גס
- 2 עלי דפנה
- 1 כפית סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים בסיר מחצית כמות השמן ומטגנים בצל גזר וסלרי 2-3 דקות. מערבבים מידי פעם. מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים רסק, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב. מוסיפים עגבניות ומטגנים דקה נוספת.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים עלה דפנה, סוכר, שעועית לבנה ומים רותחים עדי כדי כיסוי תכולת הסיר + 2 ס"מ. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ 40 דקות עד שהשעועית והירקות רכים. מוסיפים את יתרת שמן הזית, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
טיימר מופעל
-
03.
יוצקים לקעריות הגשה, בוזקים פטרוזיליה ופטה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים