מתכון מרק תרד ויוגורט עיזים | השף הלבן

מרק תרד ויוגורט עיזים

מרק בריא וטעים, שבו מסתתר יוגורט עיזים, התורם הן למרקם והן לטעם. גרעיני דלעת שמעטרים אותו מוסיפים פריכות ומשתלבים נפלא.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק תרד ויוגורט עיזים

המרכיבים ל8 מנות:

  • שמן זית
  • 1 בצל סגול גדול, קלוף וקצוץ
  • 4-5 שיני שום, קלופות ופרוסות בעובי בינוני
  • 2 יח' כרשה, החלק הלבן בלבד, שטוף וחתוך גס
  • 2 יח' שורש פטרוזיליה, קלופות וחתוכות גס
  • 2 חב' תרד (משקל ברוטו יחד: 440 גרם) שטוף
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) יוגורט עיזים פיראוס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס
  • אפשרות להגשה: כוס גרעיני דלעת/חמניות טבעיים קלופים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שימו לב לכך שלא כל תרד שנמכר בקופסת פלסטיק שקופה הוא תרד שטוף. אם אינו שטוף, שטפוהו היטב, מספר פעמים, ובדקו שלא מסתתרים בו הררי חול.אם רוצים לקלות את גרעיני הדלעת, מחממים כפית שמן זית במחבת על אש גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את הגרעינים ומערבבים אקראית עד שהם מתחילים לנתר במחבת. ממתינים עוד כחצי דקה ומעבירים לצלחת מרופדת במגבת נייר.

  • 02.

     בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים בצל סגול קצוץ ומטגנים עד הזהבה בינונית.

  • 03.

     מוסיפים שום פרוס ומטגנים עד הזהבה קלה-בינונית.

  • 04.

     מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים כרשה ומטגנים עד הזהבה קלה, לא יותר מדקה.

  • 05.

     מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים שורש פטרוזיליה ו-2 כוסות (500 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בשורש.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

     מפרידים עלי תרד מגבעוליהם, מוודאים שכל העלים יפים ונקיים ומוסיפים לסיר. מוסיפים 3 כוסות (750 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

     מסירים את הסיר מן האש ומרסקים את תוכנו בעזרת בלנדר מוט.

  • 08.

     מחזירים לאש קטנה, מוסיפים יוגורט עיזים, מתבלים במלח, פלפל ו-1-2 כפות שמן זית, טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח, פלפל או שמן זית, עד לשביעות רצונכם. בהגשה אפשר לעטר כל קערית בגרעיני דלעת או חמניות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

קטגוריות