מרק קרם קישואים שמנת ופרמז'ן
אם גם לכם הגשם שירד היום עשה לכם חשק למרק, יש לנו מתכון מושלם עבורכם!
המרכיבים ל4 מנות:
- שמן זית
- 50 גרם חמאת תנובה
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 7 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
- 4 שיני שום פרוסות
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות, ללא הגרעינים
- 1 כף עלי בזיליקום קצוץ
- גבינת גביע פרמז'ן של תנובה
- מיכל שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן של תנובה
- קארי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את החמאה בסיר בינוני.
-
02.
מוסיפים את 7 הקישואים עם הבצל הירוק ומתבלים בקורט פלפל שחור גרוס וחצי כפית מלח גס.
-
03.
מאדים לעוד דקה תוך ערבוב ומוסיפים מים כ-2 ס"מ מעל הקישואים, מרתיחים ומבשלים על להבה בינוניות 10 דקות, מוסיפים כף בזיליקום קצוץ ומבשלים לעוד 5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
טוחנים את המרק: המרקם צריך להיות מעט סמיך. אם המרק סמיך מידי מוסיפים מעט מים וטוחנים עוד קצת.
-
05.
פותחים פתח קטן במיכל השמנת.
-
06.
מחממים 2 כפות שמן זית ומקפיצים את קוביות הקישואים הקטנות ופרוסות השום, בתיבול של מעט פלפל שחור גרוס ל4-5 דקות. מוציאים את קוביות הקישואים עם כף רשת ומצננים על נייר סופג. צבעם יהיה חום מעט.
טיימר מופעל
-
07.
מחלקים את המרק לקערות ומעל יוצקים את השמנת המתוקה מבעד הפתח הקטן שבמיכל ויוצרים איור של שמנת על המרק, בערך בכמות של כף.
-
08.
מעל מפזרים מקוביות הקישואים המוקפצים וקורט קטן של קארי. מעל מפזרים כף של גבינת פרמז'ן ומגישים חם.