מתכון מרק קרם קישואים שמנת ופרמז'ן | השף הלבן

מרק קרם קישואים שמנת ופרמז'ן

אם גם לכם הגשם שירד היום עשה לכם חשק למרק, יש לנו מתכון מושלם עבורכם!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קרם קישואים שמנת ופרמז'ן

המרכיבים ל4 מנות:

  • שמן זית
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 7 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות, ללא הגרעינים
  • 1 כף עלי בזיליקום קצוץ
  • גבינת גביע פרמז'ן של תנובה
  • מיכל שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן של תנובה
  • קארי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את החמאה בסיר בינוני.

  • 02.

    מוסיפים את 7 הקישואים עם הבצל הירוק ומתבלים בקורט פלפל שחור גרוס וחצי כפית מלח גס.

  • 03.

    מאדים לעוד דקה תוך ערבוב ומוסיפים מים כ-2 ס"מ מעל הקישואים, מרתיחים ומבשלים על להבה בינוניות 10 דקות, מוסיפים כף בזיליקום קצוץ ומבשלים לעוד 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    טוחנים את המרק: המרקם צריך להיות מעט סמיך. אם המרק סמיך מידי מוסיפים מעט מים וטוחנים עוד קצת.

  • 05.

    פותחים פתח קטן במיכל השמנת.

  • 06.

    מחממים 2 כפות שמן זית ומקפיצים את קוביות הקישואים הקטנות ופרוסות השום, בתיבול של מעט פלפל שחור גרוס ל4-5 דקות. מוציאים את קוביות הקישואים עם כף רשת ומצננים על נייר סופג. צבעם יהיה חום מעט.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    מחלקים את המרק לקערות ומעל יוצקים את השמנת המתוקה מבעד הפתח הקטן שבמיכל ויוצרים איור של שמנת על המרק, בערך בכמות של כף.

  • 08.

    מעל מפזרים מקוביות הקישואים המוקפצים וקורט קטן של קארי. מעל מפזרים כף של גבינת פרמז'ן ומגישים חם.  

הכנת? כאן מדרגים
(164)