מרק קטיפתי של תפוחי אדמה, גזר ובצל צלוי עם תוספת קבנוס
מרק חורפי ועשיר המהווה פתיח מצוין לארוחה המשפחתית

המרכיבים ל 6 מנות:
- 6 תפוחי אדמה לבנים
- 4 גזרים בינוניים
- בצל סגול גדול, קלוף
- מקל כרישה נקי (באורך של בערך 15 ס"מ)
- 2 נקניקי קבנוס, פרוסים
- שמן זית
- פלפל לבן גרוס
- 3 שיני שום, פרוסות
- אגוז מוסקט
- מלח
- 2 כפות עירית קצוצה
- קרוטונים להגשה
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות.
-
02.
קולפים את הגזרים ופורסים לטבעות בינוניות.
-
03.
מעבירים את הגזרים ותפוחי האדמה לסיר ומכסים במים בגובה 10 ס"מ מעל הירקות.
-
04.
מרתיחים, מנמיכים את החום לרתיחה עדינה ומבשלים לריכוך מלא של הירקות.
-
05.
במקביל לבישול חותכים את הבצל הסגול גס ואת הכרישה מנקים וחותכים לטבעות בינוניות.
-
06.
מחממים במחבת 4 כפות שמן זית וצולים את הבצל הסגול עד שהוא שקוף. מתבלים במהלך הצליה בקורט עדין של פלפל לבן גרוס. מוסיפים את הכרישה ושיני השום הפרוסות וצולים לצלייה עדינה.
-
07.
מעבירים את הבצל הצלוי אל סיר הירקות המבושלים.
-
08.
מתבלים במעט אגוז מוסקט ו2-3 קורט מלח.
-
09.
צולים את הקבנוס קלות במחבת עם מעט שמן זית.
-
10.
טוחנים את הירקות למרקם די סמיך ואחיד. אם המרקם המרק סמיך מידי מוסיפים מעט מים וטוחנים שנית.
-
11.
מגישים חם בעיטור של עירית קצוצה מעל קרוטונים והקבנוס הצלוי.