מרק נסיכת הנילוס וירקות
מרק נסיכת הנילוס וירקות, מרק טעים ומשביע

המרכיבים ל 4-6:
- 4 עגבניות אדומות
- 2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות בינוניות
- 1/2 כוס כרישה פרוסה
- 2 גבעולי סלרי, חתוכים לפרוסות לא עבות
- 1 בצל סגול בינוני, קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 ענף רוזמרין
- 1 צרור קטן של פטרוזיליה, חתוכה גס מאוד
- 300 גרם פילה דג נסיכת הנילוס, נקי משומן, עור ואדרה
- 3 כדורי פלפל אנגלי
- 1 עלה דפנה שלם
- 3 קורט מלח
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הדג לקוביות בינוניות.
-
02.
חותכים בראש עגבניות חתך בצורת איקס ומעבירים אותן לקערה עם מים רותחים ל-5 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מצננים מעט וקולפים בעדינות.
-
04.
חותכים לקוביות בינוניות ומסננים מנוזלים.
-
05.
מחממים בסיר את שמן הזית.
-
06.
מוסיפים וצולים ל-10 דקות של ערבוב את הבצל, הסלרי, הכרישה, השום, ענף הרוזמרין והפלפל האנגלי.
טיימר מופעל
-
07.
מוסיפים את קוביות הדג וצולים עם עלה הדפנה ל-2 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מוסיפים את העגבניות וצולים לעוד 10 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
מוסיפים מים בגובה 4 ס"מ מעל הירקות ומרתיחים.
-
10.
מנמיכים את החום ומבשלים ברתיחה קלה למשך 20 דקות. במהלך הבישול יווצר קצף מעל המרק, אפשר להסירו בעזרת כף.
טיימר מופעל
-
11.
לאחר 20 דקות מתבלים במלח, בלימון ובפטרוזיליה ומבשלים ל-5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
12.
מגישים חם.