מתכון מרק נסיכת הנילוס וירקות | השף הלבן

מרק נסיכת הנילוס וירקות

מרק נסיכת הנילוס וירקות, מרק טעים ומשביע

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק נסיכת הנילוס וירקות

המרכיבים ל 4-6:

  • 4 עגבניות אדומות
  • 2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1/2 כוס כרישה פרוסה
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לפרוסות לא עבות
  • 1 בצל סגול בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1 צרור קטן של פטרוזיליה, חתוכה גס מאוד
  • 300 גרם פילה דג נסיכת הנילוס, נקי משומן, עור ואדרה
  • 3 כדורי פלפל אנגלי
  • 1 עלה דפנה שלם
  • 3 קורט מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הדג לקוביות בינוניות.

  • 02.

    חותכים בראש עגבניות חתך בצורת איקס ומעבירים אותן לקערה עם מים רותחים ל-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מצננים מעט וקולפים בעדינות.

  • 04.

    חותכים לקוביות בינוניות ומסננים מנוזלים.

  • 05.

    מחממים בסיר את שמן הזית.

  • 06.

    מוסיפים וצולים ל-10 דקות של ערבוב את הבצל, הסלרי, הכרישה, השום, ענף הרוזמרין והפלפל האנגלי.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מוסיפים את קוביות הדג וצולים עם עלה הדפנה ל-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 08.

    מוסיפים את העגבניות וצולים לעוד 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    מוסיפים מים בגובה 4 ס"מ מעל הירקות ומרתיחים.

  • 10.

    מנמיכים את החום ומבשלים ברתיחה קלה למשך 20 דקות. במהלך הבישול יווצר קצף מעל המרק, אפשר להסירו בעזרת כף.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 11.

    לאחר 20 דקות מתבלים במלח, בלימון ובפטרוזיליה ומבשלים ל-5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 12.

    מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(80)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.