קיש רוקפור על מלוואח
קישים אישיים טעימים מאוד בקלתיות מיני מלוואח.
המרכיבים ל5:
- 5 מיני מלוואח "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות על גבי האריזה
- 35 גרם חמאת "תנובה"
- 2 כפות קמח
- ¾ כוס (180 מ"ל) חלב "תנובה"
- 100 + 50 גרם גבינת גליל/רוקפור מפוררת
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 1 כף עשבי תיבול טריים קצוצים דק (ריחן, קורנית, מרווה)
- 3 חלמונים מביצים גדולות
- ¼ כפית פלפל לבן
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מרדדים ומותחים מעט את עיגולי המלוואח על משטח מקומח כדי לקבל עיגולים בקוטר 16 ס"מ. מרפדים 5 תבנית טארט בקוטר 12 ס"מ בעיגולי המלוואח ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. מסדרים יפה את השוליים. דוקרים את תחתית הקלתיות במזלג ומכניסים אותן למקפיא עד שמסיימים להכין את המלית.
-
02.
מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות בחום עליון־תחתון) כשתבנית התנור הגדולה מושחלת במדף השני מלמטה. ממיסים את החמאה במחבת בינונית, מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך בחישה במשך דקה. מוסיפים את החלב בזרם דק תוך טריפה מתמדת. ממשיכים לטרוף לרביכה חלקה. מוסיפים 100 גרם רוקפור מפוררת ובוחשים עד שהיא נמסה. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את השמנת ואת עשבי התיבול. מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב. מתבלים בפלפל ובמלח לפי הטעם ומערבבים פנימה את פירורי הרוקפור הנותרים.
-
03.
מחלקים את מלית הרוקפור בין קלתיות המלוואח ומסדרים את התבניות על תבנית התנור החמה. סוגרים את דלת התנור, מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) ואופים במשך 20 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני־נמוך (160 מעלות) ואופים במשך 20-15 דקות נוספות, עד שהבצק מזהיב יפה והמלית תפוחה וזהובה. טיפ: אפשר להכין את הקישים כמה שעות ואפילו יום מראש. לפני ההגשה מחממים מחדש בתנור שחומם לחום בינוני במשך 10 דקות.
טיימר מופעל