פשטידת תפוחי אדמה, בצלים וגבינות
פשטידה חגיגית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות/ תבנית פיירקס:
- 10 תפוחי אדמה גדולים
- 10 בצלים לבנים גדולים
- 3 זרים של בצל ירוק
- חצי חבילת עירית
- 6 ביצים
- 1 כף קמח תופח
- 1/2 חב' גבינה בולגרית פיראוס 16%
- 1/2 חב' גבינת פטה פיראוס
- מלח
- פלפל שחור
- 2 כפיות שום גבישי
- מעט חמאה לשימון התבנית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
קולפים את תפוחי האדמה ומגררים במעבד מזון. קולפים את הבצלים ומגררים גם אותם, מעבירים לקערה גדולה.
-
03.
קוצצים את הבצל הירוק והעירית דק דק, ומוסיפים לקערה.
-
04.
טורפים את הביצים ומוסיפים לקערה, מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח. שוב מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ככל האפשר.
-
05.
מגררים את הגבינות אל תוך התערובת, מתבלים במלח, פלפל שחור ושום גבישי.
-
06.
משמנים תבנית פיירקס בעזרת החמאה ויוצקים את התערובת אל התבנית.
-
07.
אופים כ-20 דקות עד שמשחים או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי. מניחים לפשטידה לעמוד כ-10 דקות מחוץ לתנור לפני שמגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים