פשטידת פטריות וכרשה

פשטידה טעימה עם רוטב ממכר שמתאימה לכל אירוח ולכל ארוחה

מאת: תמר שכטר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת פטריות וכרשה

המרכיבים ל מנות 12:

לפשטידה:
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס קמח
  • שקית אבקת אפיה
  • 1 כף אבקת מרק פטריות
  • 2 סלסילות פטריות
  • 3 כרשות צעירות ורעננות
  • 1 חבילת גבינת לבנה 750-840 גרם 5% של תנובה
  • 2 שמנות לבישול 10% של תנובה
  • 1/2 שקית גבינה מגורדת של תנובה
  • 4 כפות שמן
  • תבנית אפיה מלבנית
לרוטב:
  • 1 שמנת לבישול של תנובה
  • סלסלת פטריות
  • כף אבקת מרק פטריות
  • כף קמח
  • חצי ליטר חלב (ניתן להמיר לשמנת)

הוראות הכנה:

  • 01.

     מחממים במחבת את השמן, פורסים את הכרישה לעיגולים בעובי של 1/2 ס"מ כולל הלבן והירוק ומטגנים קלות כשתי דקות על אש בינונית. מוצאים לצינון. מחממים את המחבת שוב, פורסים את הפטריות ומטגנים כחמש דקות על אש בינונית ומוציאים לצינון.

  • 02.

    מחממים את התנור ל-150 מעלות.

  • 03.

    מערבבים את כל החומרים (למעט הפטריות והכרשות) עד לבלילה אחידה ולבסוף מוסיפים את הפטריות והכרשה.

  • 04.

    אופים חצי שעה ובודקים הפשטידה יבשה במרכז ואם לא מוסיפים 5 דקות ושוב עד שיוצא קיסם יבש.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 05.

    ניתן להוסיף ב-5 דקות האחרונות חופן גבינה מגורדת של תנובה מלמעלה. אופן הכנת הרוטב:

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 06.

    מרסקים חצי סלסלת פטריות בבלנדר ומוסיפים את החלב והקמח.

  • 07.

    שופכים לסיר ומוסיפים שמנת, אבקת מרק חותכים ואת מה שנשאר מהפטריות בחתיכות קטנות. מביאים לרתיחה, מורידים מהאש ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(54)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.