מתכון מיני טארטלטים עם גבינות וקונפי שום | השף הלבן

מיני טארטלטים עם גבינות וקונפי שום

מיני טארטלטים עם גבינות וקונפי שום, מתכון למנה ראשונה, נשנוש מצוין לאירוח ומסיבות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מיני טארטלטים עם גבינות וקונפי שום

המרכיבים ל24 מיני טארטלטים או לטארט בקוטר 26 ס"מ:

לקונפי שום:
  • 50 גרם חמאה
  • 250 גרם שיני שום קלופות
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10%
לבצק פריך:
  • 350 גרם או 2.5 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה
  • 1/2 שקית ( 50 גרם) פתיתי פרמזן קולקשן
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
למלית:
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 100 גרם גבינת רוקפור מפוררת לפירורים
  • 1 שקית (500 גרם) גבינת כנען 5%
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10%
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    » מכינים קונפי שום: ממיסים חמאה בסיר קטן. מוסיפים שום ורוזמרין ומטגנים דקה. מוסיפים שמנת, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה מאוד ומבשלים כ-30 דקות, עד ששיני השום מתרככות מאוד. מסננים ומקררים את שיני השום. שומרים את החמאה שבה התבשל השום למלית.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    » מכינים את הבצק: מעבדים את חומרי הבצק היבשים במעבד מזון. מוסיפים מים תוך כדי עיבוד עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומקררים שעה.

  • 03.

    » מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 04.

    » מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ, ומרפדים את תבניות המיני טארטלטים או תבנית טארט גדולה.

  • 05.

    » מכינים את המלית, ממלאים ואופים: מערבבים את הגבינות עם שמנת, נוזל הבישול של השום וביצים. מתבלים במלח ופלפל.

  • 06.

    » יוצקים את המלית לתבניות ואופים 40-25 דקות, (תלוי בגודל התבנית) או עד שהמלית יציבה והבצק זהוב.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    *השום מתבשל לאט-לאט בחמאה ומקבל טעם מתקתק, שמתבל היטב את מלית הגבינות. הקונפי שנשאר יתאים לתיבול תבשילים, פסטות וסלטים

הכנת? כאן מדרגים
(200)