פיצה משפחתית עבה עם פיראוס בולגרית
פיצה משפחתית עסיסית וטעימה עם נגיעות מלוחות של פיראוס בולגרית 5%
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12:
מרכיבים:
- 1 ק"ג קמח
- 50 גרם שמרים טריים / 17 גרם שמרים יבשים
- 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
- 120 מ"ל שמן זית (חצי כוס)
- 600 מ"ל מים קרים (2.5 כוסות)
- 30 גרם מלח (2 כפות שטוחות)
לרוטב פיצה:
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- כפית מכל תבלין: אורגנו מיובש, סוכר, מלח
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתוש
תוספות:
- 500-600 גרם גבינה צהובה עמק
- 250 גרם בולגרית 5% פיראוס
- חבילת פטריות טריות
- בזיליקום
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה לשים היטב את כל חומרי הבצק כרבע שעה עד לקבלת בצק יחסית דביק ויציב.
-
02.
מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
-
03.
בזמן שהבצק תופח מבשלים את כל מרכיבי הרוטב יחד כעשר דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
-
04.
במחבת גדולה מקפיצים פטריות חתוכות עם שמן זית, מעט שום, מלח, פלפל עד להזהבה קלה.
-
05.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, משמנים מעט ומשטחים את כל הבצק שתפח בתבנית כך שיגיע לכל הקצוות.
-
06.
מורחים על הבצק את רוטב העגבניות, מפזרים גבינה צהובה, פטריות, בולגרית ומניחים להתפחה נוספת של כ20-25 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
אופים את הפיצה ב180 מעלות טורבו כ30 דקות עד שהיא זהובה.
טיימר מופעל
-
08.
מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים