לחמניות פיצה | השף הלבן

לחמניות פיצה

דמיינו את הביס הבא: לחמניות אווריריות בטירוף שמרכזן מלית פיצה מפתיעה עם גבינה לוהטת! קבלו את המתכון של דור משה לארוחת הערב הקבועה החדשה שלכם!

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
לחמניות פיצה
צילום: דור משה עיצוב: דור משה
המרכיבים ל10-15 לחמניות:
למלית:
  • ½ חבילה קטנה (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • ½ צנצנת ממרח עגבניות מיובשות "אוליביה"
  • כפית עלי בזיליקום קצוצים דק
  • לזיגוג: ביצה טרופה
לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן
  • 9 גרם (כף אחת) שמרים יבשים
  • 60 מ"ל (¼ כוס) שמן
  • 1 ביצה בגודל L
  • 50 גרם (¼ כוס) סוכר
  • כוס מים
  • כפית מלח
הוראות הכנה:
  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מרכיבי הבצק למעט המלח ומעבדים כ-2 דקות במהירות בינונית.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 7 דקות עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  • 04.

    מחממים תנור לחום של 180º ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ (או תבנית בגודל דומה).

  • 05.

    בקערה קטנה, מערבבים את כל חומרי המלית.

  • 06.

    מחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים. בעזרת הידיים, משטחים ומותחים מעט כדור בצק, מניחים במרכזו כפית של מלית וסוגרים סביבה את הבצק.

  • 07.

    מגלגלים היטב ומניחים בתבנית כך שהחלק החלק נמצא כלפי מעלה. ממשיכים כך עם שאר הכדורים, ומסדרים אותם בתבנית ב-3 שורות על 4 טורים. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח. מורחים בביצה טרופה ואופים כ- 25-35 דקות

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(31)