פיצה ללא גלוטן על בסיס בצק-בטטה לחולי צליאק | השף הלבן

פיצה ללא גלוטן על בסיס בצק-בטטה

בצק בטטה כתמתם ומתקתק עם שוליים פריכים הוא הבסיס לפיצה הזאת שקשה להאמין שהיא ללא גלוטן. עם סלט ירוק ליד זו ארוחת ערב מושלמת לכולם

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל2-4:

לרכישה >>
לבצק:
  • 1 כוס בטטה אפויה (או מבושלת) בקליפתה - קלופה ומעוכה למחית
  • 1 כפית עלי תימין או אורגנו קצוצים (לא חובה)
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס אגוזי מלך טחונים
  • 3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
לציפוי:
  • 1 כוס רוטב פיצה או פסטה "אוליביה"
  • 2/3 כוס פתיתי עמק
  • תוספות לפי הטעם (זיתים / תירס / פלפל / בצל / פטה - לבחירתכם)
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    שמים בקערה את מרכיבי הבצק ומערבבים לבצק אחיד. מעבירים את הבצק לתבנית ובעזרת ידיים משומנות משטחים לעלה בעובי של כ 1/2 ס"מ. אופים 15 דקות עד שמזהיב מעט למעלה והתחתית משחימה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מוציאים מהתנור, מצפים ברוטב, גבינה ואם רוצים תוספות ומחזירים לתנור ל 10 דקות נוספות בשליש העליון של התנור עד ששולי הבצק מזהיבים והגבינה נמסה. מגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(20)