עלי פילו במלית מסקרפונה וסירופ לימוני
אינס ינאי עם מתכון לקינוח פילו קראנצ'י עם גבינה מתוקה וסירופ לימוני מפנק מעל
המרכיבים ל 8:
- 8 עלי פילו "מעדנות" מופשרים על פי האריזות המופיעות על האריזה
- 250 גרם גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
- 200 גרם "גבינת כנען" של תנובה
- 1 כפית תמצית וניל
- כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 ביצה
- 3 כפות סוכר
- שמן תרסיס שמן להברשת העלים
- 1/2 כוס סוכר
- 3/4 כוס מים
- 1/2 כפית מי ורדים – מומלץ אך לא חובה
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 2 פרוסות לימון
- להגשה: מעט אגוזים או בוטנים גרוסים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מערבבים היטב את הגבינות עם הביצה, הסוכר, קליפת הלימון והווניל.
-
02.
פורסים על משטח יבש עלה פילו, משמנים ומקפלים בצורת מניפה.
-
03.
את המניפה מקפלים לחצי ומצמידים את שני החצאים.
-
04.
בחלק הרחב של העלה המקופל מניחים כף מלית
-
05.
מקפלים על המלית את שני צידי העלה.
-
06.
מגלגלים בזהירות את העלה והמלית עד לקצה והופכים בזהירות כך שנוצרת מעל דוגמת מניפה. הערה: ניתן לקפל את העלה לחצי ולגלגל עם המלית לצורת שבלול משולש.
-
07.
מניחים את המאפה על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים מעט שוב.
-
08.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
09.
מבשלים יחד על להבה נמוכה את כל מרכיבי הסירופ תוך כדי ערבוב כ-7 דקות.
טיימר מופעל
-
10.
מברישים בנדיבות את המאפים ומגישים עם מעט בוטנים אגוזים גרוסים מעל.