מאפינס דלעת ערמונים עם משקה סויה
מאפינס נפלאים ומלאים בדברים טובים שיתאימו לכולם
המרכיבים ל12 יחידות:
- 3 דלעות ערמונים חצויות ונקיות מגרעינים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות זרעי צ'יה + 1 כף זרעי פשתן טחונים
- 360 מ"ל ( 1.5 כוסות ) משקה סויה תנובה במתיקות מופחתת/משקה סויה לייט/משקה אורז
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות סוכר חום
- 6 עלי מרווה קצוצים
- 1 שן שום כתושה
- 120 גרם ( חצי כוס + 2 כפות פחות ) קמח לבן
- 120 גרם ( חצי כוס + כפות ) קמח מלא
- 1 כפית בהרט
- שקית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית מלח + 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 100 גרם ( חצי כוס ) אגוזי לוז קלויים קצוצים
- ספריי שמן זית
- 1 גביע מעדן סויה BIO תנובה במתיקות מעודנת
- 1 שן שום כתושה
- חצי עלי נענע קצוצים
- קליפה מגוררת מלימון+ מיץ מחצי לימון
- מלח, פלפל, צ'ילי יבש חריף
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל180 מעלות.
-
02.
מעבירים את הדלעות לתבנית מרופדת בנייר אפייה כשצדן החתוך
-
03.
פונה מעלה, מורחים במעט שמן זית וצולים 45-50 דקות עד לריכוך והשחמה קלה.
טיימר מופעל
-
04.
בקערה קטנה מערבבים את זרעי הצ'יה והפשתן עם משקה הסויה ומניחים בצד למספר דקות.
-
05.
מוציאים את הדלעות מהתנור, מרוקנים את תוכנן לקערה ומועכים ( ניתן להשתמש במעבד מזון).
-
06.
מערבבים את "בשר" הדלעות עם תערובת הצ'יה-פשתן וסויה ומוסיפים את השמן, הסוכר, עלי המרווה והשום. מערבבים היטב.
-
07.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
-
08.
מתיזים מעט שמן על תבנית מאפינס ושופכים את התערובת לשקעים עד לגובה של 3/4 מגובה השקעים.
-
09.
מפזרים מעט אגוזי לוז קצוצים על כל מאפין ואופים 25-30 דקות בתנור עד שקיסם יוצא לח.
טיימר מופעל
-
10.
מערבבים את כל חומרי המטבל ומגישים לצד המאפינס.