מאפה אורז וגבינת חלפיניו
דרך מצוינת לנצל שאריות אורז להכנת מאפים טעימים שיכולים לשמש כמנה עיקרית בארוחה צמחונית.
המרכיבים ל6:
- מלח
- 200 גרם פטריות שמפיניון קטנות
- מעט שמן זית לשימון כלי האפייה
- 2 כוסות אורז מבושל צונן או קר (300 גרם)
- 4 ביצים גדולות
- 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון עם פלפל חלפיניו
- 100 גרם גבינת קצ'קבל־גלעד תנובה מגוררת גס
- ½ כוס כוסברה קצוצה
- ½ כפית פתיתי שאטה (או צ'ילי) מיובשים + פתיתים נוספים לעיטור
- ¼ כפית פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים במעט שמן זית 6 כלים חסיני־חום שתכולת כל אחד מהם 250 מ"ל. מסדרים את הכלים בתבנית אפייה שטוחה גדולה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
-
02.
בקערה גדולה מערבבים את האורז עם הביצים. מוסיפים גבינת נפוליאון, ¾ מכמות הקצ'קבל וכוסברה, מתבלים ב-½ כפית פתיתי שאטה, בפלפל ובמלח לפי הטעם ומערבבים היטב.
-
03.
פורסים 6 פטריות יפות, בוחרים 3 פרוסות אמצעיות מכל פטרייה ושומרים לעיטור. קוצצים גס את הפטריות הנותרות ומוסיפים לקערת האורז והגבינות. מערבבים.
-
04.
מחלקים את התערובת בין הכלים המשומנים. מסדרים 3 פרוסות פטרייה על התערובת שבכל כלי וזורים מהגבינה המגוררת השמורה. מעטרים בכמה פתיתי שאטה. אופים במרכז התנור במשך 30-25 דקות עד שפני המאפים משחימים ומרכזם יציב למגע. מגישים חם.
טיימר מופעל