חצ'פורי
מתכון להכנת מאפה במילוי גבינה מלוחה, מנה מסורתית מן המטבח הגיאורגי

המרכיבים ל 9 מנות:
- 500 גרם קמח לבן
 - חצי שקית שמרית
 - 1 גביע יוגורט/לבן/שמנת חמוצה 9%(לפי העדפה אישית)
 - קורט מלח
 - 1 כף גדושה סוכר
 - 1 ביצה
 - 1 כוס חלב/מים פושרים
 - 25 גרם חמאה מרוככת
 
- 200 גרם גבינת פטה עיזים פיראוס 16% מפוררת
 - 200 גרם גבינה בולגרית 5% פיראוס מפוררת
 - 200 גרם גבינה צפתית עיזים פיראוס 5% מגוררת
 - 100 גרם גבינת פיראוס חמד
 - ביצה
 - כף חמאה מומסת
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מערבבים את חומרי המילוי.
 - 
								02.
								
מכניסים לקערת מיקסר עם מטרף גיטרה את החומרים לבצק (פרט לנוזל), מערבלים ומוסיפים בהדרגה את החלב/מים, עד אשר נוצר בצק נוח, מעט דביק. מכסים במגבת ומשאירים להתפחה כפולה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק ל-9 כדורים.
 - 
								03.
								
לוקחים כדור ומעבדים אותו, מוסיפים בשלב זה מעט מאוד קמח, מניחים ביד ויוצרים שקע להכנסת המילוי, בעזרת כף מכניסים מילוי וסוגרים בצדדים בצביטות ליצירת מעין סירה.
 - 
								04.
								
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וכך עובדים עם יתר הכדורים ומתפיחים שוב כפול. מורחים בביצה טרופה וזורים שומשום.
 - 
								05.
								
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, למשך 20 ד'.
 
									

