מתכון חלת קובנה | השף הלבן

חלת קובנה

חלה תימנית אוורירית ומושלמת לארוחת שבת

מאת: מתכון גולש
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חלת קובנה

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 1 ק"ג קמח רגיל
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כף מלח שטוחה
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • חצי חבילה מחמאה או מרגרינה רכה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבלים במיקסר את כל המוצרים לפי הסדר, למעט את המלח אותו מוסיפים בסוף. מערבלים כ-10 דקות, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בצד לתפיחה במשך כשעה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מחממים תנור ל-220 מעלות.

  • 03.

    מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. על משטח משומן קלות, בעזרת מערוך מרדדים כל חלק למלבן גדול ודק ומורחים עליו שישית מהמחמאה. בתום המריחה מגלגלים את המלבן לרולדה. עושים זאת עם כל 6 חלקי הבצק.

  • 04.

    מהרולדות שנוצרו קולעים 2 צמות ומורחים עליהן את שארית המחמאה.

  • 05.

    אופים את החלות כרבע שעה או עד להשחמה. 

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.