החצ'אפורי של ארז קומרובסקי
החצ'אפורי שכבש את וולט במסגרת שיתוף הפעולה של ארז קומרובסקי, Cube kitchens ותנובה בפופ אפ לשבועות. מתכון מושלם לחצ'אפורי "הוט קוטור" במילוי גבינות וחצילים

המרכיבים ל 10 יחידות:
- 1 קילו קמח פיצה
- 10 גרם שמרים יבשים
- 650 מ"ל מים
- 25 גרם מלח
- 1 קילו חצילים שרופים
- 1 חבילה (250 גרם) גבינת פטה כבשים "פיראוס"
- 100 גרם גבינת איבריקו "COLLECTION" מגוררת
- 1 פלפל חריף שרוף (לא חובה)
- 10 גרם שום קונפי (או לפי הטעם)
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- עלי זעתר טרי לפי הטעם
- גבעולי אורגנו טרי
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק: בקערת המיקסר מאחדים את הקמח והשמרים ומערבלים במהירות נמוכה כחצי דקה. מוסיפים את המים ולשים במהירות נמוכה כעשר דקות. לאחר עשר דקות מוסיפים את המלח, מעלים את מהירות המיקסר לשלב 2 ולשים עוד כעשר דקות.
-
02.
בסיום הלישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים בניילון פשוט (לא ניילון נצמד). מתפיחים את הבצק במקום חמים עד הכפלת הנפח.
-
03.
כשהבצק תפוח מחלקים אותו לעשרה כדורים שווים בגודלם (כ-150 גרם כל כדור) ומשאירים 60 דקות למנוחה.
טיימר מופעל
-
04.
הכנת המילוי: מערבבים יחד את כל חומרי המלית. טועמים ומתקנים את התיבול לפי טעמכם האישי.
-
05.
עיצוב המאפה: בסיום מנוחת הבצק, כשהבצק השתחרר, מרדדים כל כדור לצורה מאורכת, מניחים את המלית (כ-150 גרם בכל מאפה) במרכז לאורכו ומקפלים אליה את השוליים.
-
06.
במרכז המאפה, יוצרים נקודת חיבור בין שני שולי הבצק ומעבירים דרכה את גבעול האורגנו. אופים בטמפ׳ של 250 מעלות עד שהמאפה מקבל צבע זהוב ויפה. בתאבון!